Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen is voor veel mensen vaak een flinke stap. Het wordt vaak gezien als ingewikkeld en er zitten risico’s aan vast. In alle eerlijkheid: U kunt (een deel van) uw inleg verliezen, maar hier staat wel de kans op een mooi rendement tegenover.

 

Waarom begingen met beleggen?

Een studie voor uw kinderen, iets extra’s opbouwen voor uw pensioen of een koophuis? Waar u ook voor belegd, bij Meewind geven wij u de mogelijkheid om dat te doen. Beleggen is voor een groeiende groep mensen steeds interessanter. Daarnaast belegt u bij Meewind in duurzame energieprojecten en- bedrijven. Dit betekent niet alleen een financieel rendement maar ook een maatschappelijk rendement. Een win-win situatie dus.

De voordelen van Meewind
Inleg vanaf
€ 250,-
100%
duurzaam
Maandelijkse inleg al vanaf € 25,-
middels automatische incasso.

Beleggen bij Meewind is écht duurzaam.

Bij Meewind bieden wij participanten aan om te beleggen in regionale duurzame energieprojecten in Nederland via Groenfonds Regionaal Duurzaam of te beleggen in groene energiebedrijven via Energie Transitiefonds. Beleggen bij Meewind kan dus via meerdere fondsen. Voor welk fonds u kiest bepaalt u zelf. Onze experts doen de rest. Meer informatie over onze fondsen leest u onderstaand. Let op: elk fonds heeft zijn eigen kenmerken en risico- en rendementsprofiel.

Onze fondsen:

Energie Transitiefonds

Investering: Groene energiebedrijven en -projecten
Emissiekosten: 3%
Uitgifte participaties: Maandelijks


Risicoindicator Energie Transitiefonds
5,95%*
*historisch rendement
verwacht rendement
€ 1.221,1300
 (+0,47%)
intrinsieke waarde
Groenfonds Regionaal Duurzaam

Investering: Energieprojecten in de regio
Emissiekosten: 3%
Fiscale status groenfonds: Groenfonds
Uitgifte participaties: Maandelijks


Risicoindicator Groenfonds Regionaal Duurzaam
2,39%*
*historisch rendement
verwacht rendement
€ 991,3781
 (+0,31%)
intrinsieke waarde
Zo eenvoudig werkt beleggen bij Meewind
Bij Meewind opent u gemakkelijk een beleggingsrekening via Mijn Meewind, waar u de status van uw belegging kunt inzien. Ook kunt u hier eenvoudig bijstorten, verkopen of starten met maandbeleggen. Via de app van Meewind heeft u elk moment dat u wenst inzicht in uw beleggingen.

Wat levert uw belegging op?

Onze fondsen zijn niet beursgenoteerd. Dit betekent dat het rendement van onze fondsen afhankelijk zijn van het resultaat van de projecten waarin geïnvesteerd wordt. Benieuwd naar wat beleggen u kan opleveren in de fondsen bij Meewind? Zie onderstaande rekentools van Groenfonds Regionaal Duurzaam en Energie Transitiefonds

* Over de inleg betaalt u 3% emissiekosten
historisch rendement

Verwachte eindwaarde
:
Totale inleg
:

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het fonds dat u kiest.
Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Handig om te weten

Onze fondsen zijn niet beursgenoteerd. Dit betekent dat het rendement van onze fondsen afhankelijk zijn van het resultaat van de beleggingen. Beschikbaar dividend wordt jaarlijks vastgesteld en binnen 8 maanden na einde boekjaar uitgekeerd aan participanten.

Er zitten altijd risico’s vast aan beleggen. Dit geldt ook voor het beleggen in onze fondsen. U dient zich er dan ook bewust van te zijn dat de intrinsieke waarde (koers) van een participatie kan stijgen, maar ook dalen. Mocht de intrinsieke waarde van een participatie dalen dan kunt u uw inleg gedeeltelijk of geheel verliezen. Ook is het mogelijk dat het fonds niet in staat is om een dividenduitkering te doen of aangeboden participaties in te kopen. Uw verlies is pas definitief bij verkoop, tussentijds kunnen verliezen in andere jaren door positieve resultaten worden gecompenseerd. Mocht u eventuele verliezen niet kunnen of willen dragen dan raden wij u af om in een van onze fondsen te beleggen.

Elk fonds kent zijn eigen risicoprofiel. Meer informatie over de risico’s die u loopt vindt u in de prospectus van Groenfonds Regionaal Duurzaam en Energie Transitiefonds.

Prospectus Groenfonds Regionaal Duurzaam

Prospectus Energie Transitiefonds

Eénmalige kosten die vóór of na uw belegging worden aangerekend.

Instapvergoeding 3% (emissiekosten)
Uitstapvergoeding € 25,-. Participeert u langer dan twee jaar in het Energie Transitiefonds dan vervallen deze kosten. Dit is het maximale bedrag dat van uw geld kan worden ingehouden voordat het wordt belegd of nadat u uw belegging beëindigt.

Kosten die in de loop van één jaar aan het fonds worden onttrokken.
Lopende kosten 1,7%. De historische en verwachte rendementen van het fonds zijn netto, dus hier zijn de kosten al van af getrokken.
Prestatievergoeding 0%
Let op: het verwacht rendement van onze fondsen is ná aftrek van 1,7% fondskosten.

Voor meer informatie over kosten en vergoedingen verwijzen wij u graag naar de prospectus van het desbetreffende fonds.

Heeft u een vraag of opmerking?
U kunt ons altijd bereiken op 088 MEEWIND
Stuur ons een bericht
Stuur ons een e-mail naar info@meewind.nl of gebruik ons online contactformulier.
Adresgegevens


Meewind
Kruisweg 22-24
2011 LC Haarlem

088 633 94 63
ma - vr 09:00 - 17:00

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag over onze fondsen, uw deelname of inschrijving? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2022