FAQ Categorie

Coronavirus

Wereldwijd zijn de beurzen hard geraakt door het coronavirus (COVID-19). De fondsen van Meewind zijn niet beursgenoteerd en sluiten in hun beleggingsbeleid handel in beursgenoteerde effecten expliciet uit. Hierdoor heeft de huidige onrust op de financiële markten veel minder effect gehad op onze fondsen dan op beursgenoteerde fondsen.

Op dit moment inventariseren wij het risico van het virus op de winstgevendheid en continuïteit van onze investeringsprojecten. Vooralsnog verwachten we niet dat onze investeringen substantieel of blijvend geraakt worden door de gevolgen van het virus.

Mocht de situatie in de toekomst veranderen dan informeren wij u daar direct over.

Meewind neemt operationele maatregelen om als organisatie te blijven functioneren.

Zo kunnen onze medewerkers vanaf andere locaties werken, mocht werken op kantoor op enig moment een risico vormen. Op die manier kunnen alle lopende zaken te allen tijde doorgaan. Hiernaast hebben onze belangrijkste partners ook voorzorgsmaatregelen genomen wanneer het gaat om de processen van Meewind.

Hoewel wij er alles aan doen om – binnen kantooruren – goed bereikbaar te blijven kan het voorkomen dat onze telefoon en/of livechat tijdelijk onbemand is. Wij willen u vragen, indien u ons niet telefonisch kunt bereiken, op een later moment terug te bellen of ons een e-mail te sturen. Wij beantwoorden e-mailberichten die wij ontvangen op info@meewind.nl binnen 48 uur na ontvangst.

Hoewel de fondsen van Meewind in veel mindere mate geraakt worden door de gevolgen van het coronavirus kunnen wij ons voorstellen dat sommige van onze participanten hier wel de financiële gevolgen van voelen. Ofwel door andere beleggingen die minder presteren dan verwacht, ofwel door onderbroken werkzaamheden en/of minder inkomen.

Onze fondsen kopen per 1 oktober participaties in tegen de intrinsieke waarde van 30 september 2020. Wij houden nauwlettend in de gaten hoe veel verkoopopdrachten wij ontvangen en welke impact deze op de liquiditeit van de betreffende fondsen hebben.

Momenteel zijn alle fondsen in staat participaties in te kopen. Indien wij echter signaleren dat een fonds niet meer in staat is de ontvangen verkoopopdrachten te verwerken dan maken wij hier melding van aan de participanten van het betreffende fonds.

Waarmee kunnen we u helpen?

Niet gevonden wat u zocht?

Stuur een e-mail naar info@meewind.nl of gebruik ons online contactformulier.

Adresgegevens

Meewind
Kruisweg 22-24
2011 LC Haarlem

088 633 94 63
ma – vr 09:00 – 17:00

Documenten en formulieren

Bent u op zoek naar een document of formulier?
Kijk dan op de pagina met alle downloads, per fonds weergegeven.