Groenfonds Regionaal Duurzaam project: De Groene Delta

header image

Participeer via Meewind in De Groene Delta

Meedoen?

Als omwonende krijgt u de unieke mogelijkheid om mee te doen met De Groene Delta. Via het Groenfonds Regionaal Duurzaam van Meewind kunt u mede-eigenaar worden van de twee windmolens.

De voordelen:

  • U wordt mede-eigenaar van de twee windmolens
  • Verwacht rendement van 4-5%
  • Jaarlijkse uitkering dividend
  • Meedoen kan vanaf 1030,- euro

Project:

Het terrein van Centrale Gelderland in Nijmegen wordt verduurzaamd. ENGIE neemt zich voor om op de noordzijde van de locatie twee windturbines plaatsen. Deze kunnen ongeveer 5 tot 8 MW energie opwekken waarmee circa 5.000 huishoudens van elektriciteit kunnen worden voorzien.

Reserveren

Reserveer hier direct uw participatie in Groenfonds Regionaal Duurzaam en maak De Groene Delta mogelijk. Na uw reservering kunt u uw account compleet maken. De reservering is vrijblijvend, wanneer uw account compleet is kunt u overgaan tot de daadwerkelijke participatie:

Vul hier uw gegevens in

  • (minum bedrag € 1030,-)
    Klik op ‘reserveer’ en maak uw inschrijving compleet. Een reservering is vrijblijvend.

Locatie

De locatie van Centrale Gelderland is door de overheid aangewezen als bestemming voor grootschalig energieopwekking. De activiteiten op de locatie maken de energietransitie zichtbaar: de conventionele energieproductie verdwijnt en duurzame energieproductie zoals wind- en zonne-energie komt daarvoor in de plaats.

De twee windturbines worden aan de noordzijde van het terrein geplaatst. Deze plek is zo gekozen dat de afstand tot bestaande woningen zo groot mogelijk is en het terrein in zijn geheel zo efficiënt mogelijk kan worden gebruikt voor toekomstige toepassingen.

Voor met name het zuidelijk deel van de locatie stelt ENGIE samen met gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland en partners een gebiedsvisie op voor duurzame herinrichting/ bedrijvigheid (nieuwe bestemmingen voor het terrein).

Meer informatie over het project vindt u op: https://centralegelderland.nl/duurzame-energie/wind

Project De Groene Delta
Geothermische energie
1%
1 Deelnemers
Benodigde financiering:

€ 400.000 ,-

Project:

2 windmolens

Locatie:

Nijmegen

Betrokken partners:

ENGIE

Fonds:

Groenfonds Regionaal Duurzaam

Verwacht jaarliiks rendement:

4-5%

Fiscaal voordeel:

Ja

Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert uitsluitend in duurzame energieprojecten in Nederland. Voorbeelden van projecten zijn windmolens, zonnepanelen, warmteprojecten en groen gas.

Door te participeren in het fonds draagt u direct bij aan de versnelling van de energietransitie. Hiernaast biedt het fonds u een verwacht rendement op uw inleg van 4-5%.

Ook kent het fonds fiscale voordelen waarmee u tot 2,3% belastingvoordeel kan ontvangen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Website Security Test