Project Fonds Zeewind Bestaande Parken

Belwind 1, Zeebrugge
Meewind heeft met fonds Zeewind Bestaande Parken geïnvesteerd in offshore windpark Belwind 1. Het park van 17 vierkante km heeft een vermogen van 165 MW. Dit wordt geleverd door 55 Vestas V90-turbines van elk 3 MW. Het windpark is ontwikkeld in 3,5 jaar en gebouwd in dertien maanden. De opgewerkte groene stroom wordt via langetermijncontracten verkocht aan Electrabel.
Investering
De totale kosten van het project bedragen € 614 miljoen. Meewind heeft in 2009 een 11,78% aandeel gekocht in Belwind 1. Dit aandeel is in 2014 uitgebreid naar 19,9% en in maart 2017 naar 21,46%. De totale investering van Zeewind Bestaande Parken in Belwind 1 bedraagt ca. € 43 miljoen (1 januari 2019).
Duurzaam rendement
Het windpark heeft een jaarlijkse productie van 530 GWh, waarvan 160.000 huishoudens worden voorzien van groene stroom. Dit levert een CO2-reductie op van 160.000 ton per jaar.
Duurzame energievorm
Windenergie op zee
Oplevering
2010
Locatie
De Bligh Bank in de Noordzee, 46 kilometer voor de kust van Zeebrugge.
Betrokken partijen
Meewind heeft een aandeel van 21,46% in Belwind 1. De andere aandeelhouder is Parkwind. Parkwind is een Belgische investeringsholding, ontwikkelaar en beheerder van offshore windparken. Parkwind is gevormd door Colruyt Group, Korys en ParticipatieMaatschappij Vlaanderen.
Wil je meer weten over Windenergie op zee?
Duurzame energievormen

Meer projecten gesteund door dit fonds:

Northwind, Zeebrugge

Meewind heeft met fonds Zeewind Bestaande Parken geïnvesteerd in offshore windpark

Belwind 1, Zeebrugge

Meewind heeft met fonds Zeewind Bestaande Parken geïnvesteerd in offshore windpark

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2022
Website Security Test