Project Fonds Zeewind Bestaande Parken

Northwind, Zeebrugge
Meewind heeft met fonds Zeewind Bestaande Parken geïnvesteerd in offshore windpark Northwind. Het park van 14,5 vierkante km heeft een vermogen van 216 MW. Dit wordt geleverd door 72 Vestas V112-turbines van elk 3 MW. De opgewerkte groene stroom wordt via langetermijncontracten verkocht aan Electrabel.
Investering
De totale kosten van het project bedragen € 850 miljoen. Zeewind Bestaande Parken heeft in 2014 een achtergestelde lening verstrekt van € 4,5 miljoen (1 januari 2019).
Duurzaam rendement
Het windpark heeft een jaarlijkse productie van 875 GWh, waarvan 250.000 huishoudens worden voorzien van groene stroom. Dit levert een CO2-reductie op van 250.000 ton per jaar.
Duurzame energievorm
Windenergie op zee
Oplevering
2014
Locatie
De Lodewijkbank in de Noordzee, 37 kilometer voor de kust van Zeebrugge.
Betrokken partijen
Aandeelhouders in Northwind zijn Aspiravi Group (40%) en Parkwind en Sumitomo, met elk 30%. Zeewind Bestaande Parken heeft een belang van € 4,5 miljoen (1 januari 2019) in Northwind, in de vorm van een achtergestelde lening.
Wil je meer weten over Windenergie op zee?
Duurzame energievormen

Meer projecten gesteund door dit fonds:

Northwind, Zeebrugge

Meewind heeft met fonds Zeewind Bestaande Parken geïnvesteerd in offshore windpark

Belwind 1, Zeebrugge

Meewind heeft met fonds Zeewind Bestaande Parken geïnvesteerd in offshore windpark

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2022
Website Security Test