Als u echt vooruitkijkt, start u nu met duurzaam beleggen voor uw kleinkinderen.

Voor jonge ouders is het leven al duur genoeg, sparen voor een studie, rijbewijs of eigen woning voor kinderen schiet er dan vaak bij in. Met een schenking van grootouders kan er een steuntje in de rug gegeven worden aan de ontwikkeling van uw kleinkind. Door middel van een schenking via Meewind bouwen we niet alleen het vermogen op, maar werken we ook aan een duurzamere wereld.

 

 

 

Belastingvrij schenken

Bij Meewind kunt u als grootouder eenvoudig periodiek of eenmalig een schenking doen op de beleggingsrekening van uw kleinkind. Wist u dat u als grootouder jaarlijks tot een bepaald bedrag belastingvrij kunt schenken aan uw kleinkind?

SchenkerOntvangerBelastingvrij bedragBijzonderheden
GrootouderKleinkindtot € 2.274,-Partners (opa en oma) worden gezien als één schenker.

Hoe werkt het?


Grootouders kunnen niet zelf een beleggingsrekening openen voor hun kleinkind. Dat kan alleen uw kleinkind zelf (indien meerderjarig) of een ouder of voogd (indien minderjarig).

U kunt via Meewind heel eenvoudig uw kleinkind, of ouder of voogd, uitnodigen om een beleggingsrekening te openen. Vervolgens wordt u uitgenodigd om uw bankrekening als stortingsrekening toe te voegen. Hierna kunt u een schenking doen. Heeft uw kleinkind al een beleggingsrekening bij Meewind, dan kunt u een verzoek sturen om uw bankrekening als stortingsrekening toe te voegen.

 

Beleggingsrekening kleinkind openen

 

 

U kunt als grootouder een schenking aan uw kleinkind doen in het Energie Transitiefonds van Meewind. Meer informatie over dit fonds vindt u op de pagina
Energie Transitiefonds.

 

Wanneer uw kleinkind 18 jaar wordt krijgt hij of zij beschikking over de beleggingsrekening, tot dan is een ouder of voogd verantwoordelijk.

 

Bijstorten?


Heeft u als grootouder al eens eerder een schenking gedaan op de beleggingsrekening van uw kleinkind en wilt u nogmaals een schenking doen? Dan kunt u hier bijstorten:

 

Bijstorten

 

Let op: om bij te storten op de Meewind beleggingsrekening van uw kleinkind heeft u wel het beleggingsrekeningnummer [MW-nummer] van uw kleinkind nodig. Vraag deze indien nodig op bij de ouder of voogd van uw kleinkind.

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via 088-6339463 of via info@meewind.nl

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2022
Website Security Test