Schenken aan uw kleinkinderen

Wilt u investeren in de toekomst van uw kleinkinderen? Dan kunt u al vanaf € 250 een schenking doen in de vorm van Meewind-participaties. U kunt jaarlijks tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken. Dit maximum bedrag en de vrijstelling gelden voor de ontvanger. U kunt dus meerdere kinderen een bedrag schenken, zonder dat zij daar belasting over hoeven te betalen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Stap 1:
Schrijf uw kleinkind in als participant

Geef in het inschrijfproces op mijn.meewind.nl de gegevens van uw kleinkind op.


Stap 2:
Gebruik het juiste rekeningnummer

Heeft uw kleinkind geen eigen bankrekening? Geef dan bij de inschrijving het rekeningnummer op van de wettelijk vertegenwoordiger. Met deze rekening dient dan ook de eerste storting gedaan te worden. Dit is tevens de rekening waarop dividend wordt overgemaakt.

Heeft uw kleinkind wel een eigen bankrekening? Geef deze dan als tegenrekening op en doe hiermee de stortingen voor aankoop van participaties.


Stap 3:
Download en onderteken de formulieren

Is uw kleinkind minderjarig? Dan ontvangt u twee formulieren: het inschrijfformulier en de verklaring omtrent minderjarige participant. Voltooi en onderteken beide formulieren.

Ga naar het inschrijfformulier.
Download de verklaring voor minderjarige participanten.

Is uw kleinkind ouder dan 18 jaar? Dan is de verklaring voor minderjarige participanten uiteraard niet nodig.


Stap 4:
Maak een bedrag over

Heeft u gekozen voor een betaling via iDeal? Dan heeft u al een bedrag overgemaakt tijdens het inschrijfproces.

Kiest u voor een overboeking per bank? Gebruik hiervoor de gegevens die tijdens de inschrijving worden gegenereerd. U ontvangt deze gegevens ook per e-mail.


Stap 5:
Kopieer legitimatiebewijzen

Maak een kopie van het legitimatiebewijs van uw kleinkind en voeg dit bij de ingevulde en ondertekende formulieren. Is uw kleinkind minderjarig? Voeg dan ook een kopie toe van het legitimatiebewijs van de wettelijk vertegenwoordiger bij.


Stap 6:
Verstuur alle documenten

U kunt de documenten voor inschrijving uploaden in de beveiligde omgeving tijdens de inschrijving.

Wilt u de documenten liever per e-mail versturen? Scan de formulieren en legitimatiebewijzen in en verstuur deze via info@meewind.nl

Verstuurt u de documenten liever per post? Gebruik dan onderstaand adres. U hoeft de envelop niet te frankeren.

Meewind
Antwoordnummer 1363
2000 VD  Haarlem

De participaties voor uw kind worden de eerste werkdag van de volgende maand aangekocht. Tien werkdagen later ontvangt u per e-mail een bevestiging van de participatie.

Heeft u vragen over de status van de participatie? Dan kunt u contact opnemen via 088 633 94 63 of info@meewind.nl.

Waarmee kunnen we u helpen?

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2021
Website Security Test