Beleggen voor uw kleinkind

Eenmalig of maandelijks

Uw kleinkind een gezonde toekomst geven en uw kind(eren) een steuntje in de rug. Kan het mooier? Maak eenmalig of maandelijks een bedrag over op de beleggingsrekening van uw kleinkind(eren). Of draag uw eigen belegging aan hen over. Uiteraard helpen we u er graag bij. Zo bouwt u niet alleen vermogen op voor uw kleinkind, maar versnellen jullie samen de energietransitie.

Ja, ik start graag met beleggen voor mijn kleinkind(eren)

Zo belegt u duurzaam voor uw kleinkind(eren)

Op 3 manieren de volgende generaties helpen

Om te starten met beleggen voor uw kleinkind(eren) kunt u ze uitnodigen om een beleggingsrekening bij Meewind te openen. U kunt dit niet zelf doen voor uw kleinkind(eren), dat kan het kleinkind alleen zelf (als het 18+ is) of anders de ouder/voogd.

1. Eenmalig duurzaam belastingvrij schenken

Het eenvoudigste is om uw kleinkind of de ouder/voogd uit te nodigen een beleggingsrekening te openen. U kunt dan uw bankrekening als stortingsrekening toevoegen en een schenking doen. Jaarlijks kunt u tot € 2.658 belastingvrij schenken aan uw kleinkind. Kijk voor de zekerheid op de website van de Belastingdienst.

Heeft uw kleinkind al een beleggingsrekening bij Meewind, vraag ons dan om uw bankrekening als stortingsrekening toe te voegen.

2. Maandelijks een vast bedrag duurzaam beleggen

Elke maand een beetje de belegging van uw kleindkind(eren) laten groeien kan ook. Daar helpen we u graag even bij. Dat werkt namelijk niet via een incasso van onze kant, maar kunt u zelf eenvoudig instellen via een automatische bankoverschrijving. U bouwt zo maandelijks, haast ongemerkt aan de toekomst van de volgende generaties. Mooi.

3. Uw eigen beleggingsportfolio schenken met de warme hand

Belegt u zelf bij Meewind en zou u uw participaties willen schenken aan uw kleinkind(eren)? Dat kan. Ook bij het Energie Transitiefonds, waar participaties in de regel niet-verhandelbaar zijn. Kinderen, kleinkinderen en andere bloed- en aanverwanten in rechte lijn zijn namelijk de uitzondering. Overdragen is vrijwel kosteloos.

Stuur ons een mailtje via [email protected]. Dan delen wij het overschrijfformulier met u. En kunt u uw ambities delen met de volgende generaties.