Schenken aan uw kinderen

Wilt u investeren in de toekomst van uw kinderen? Dan kunt u al vanaf € 250 een schenking doen in de vorm van Meewind-participaties. U kunt jaarlijks tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken. Dit maximum bedrag en de vrijstelling gelden voor de ontvanger. U kunt dus meerdere kinderen een bedrag schenken, zonder dat zij daar belasting over hoeven te betalen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Stap 1:
Schrijf uw kind in als participant

Geef in het inschrijfproces op mijn.meewind.nl de gegevens van u en uw kind op.

Voor het aanmaken van een account heeft een aantal zaken nodig:

1. De burgerservicenummers (BSN) van u en uw kind.

2. De Europese betaalrekening (IBAN) van uw kind. Heeft uw kind geen Europese betaalrekening? Geef dan bij inschrijving uw eigen Europese betaalrekening (IBAN) op. Dit is tevens de rekening waarmee u de eerste storting doet en waarop het dividend wordt overgemaakt.

3. Een scan/digitale foto van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart van u en uw kind.

Is uw kind ouder dan 18 jaar? Dan wordt uw kind officieel door de wet aangezien als volwassen. Uw kind dient dan een eigen beleggingsrekening te openen via meewind.nl.


Stap 2:
Participaties aanschaffen voor uw kind

Heeft u uw kind ingeschreven als participant bij Meewind? Dan kunt u nu starten met beleggen voor uw kind.

U kunt een storting doen in één van onze fondsen via het door u aangemaakte Meewind-account. Een betaling kan via iDeal of via overboeking per bank. Kiest u voor een overboeking? Gebruik dan de gegevens die worden gegenereerd. U ontvangt deze gegevens tevens via de e-mail.


Stap 3:
Goed om te weten

De participaties voor uw kind worden de eerste werkdag van de volgende maand aangekocht. De uitgifte wordt vervolgens binnen 10 werkdagen aan u bevestigd en bijgewerkt in het online overzicht.


Stap 4:
Heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen via 088 633 94 63 of info@meewind.nl.

Waarmee kunnen we u helpen?

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2021
Website Security Test