Beleggen voor kinderen

Download samen de app

Investeren in de toekomst van uw kind(eren): voor een studie straks, of een rijbewijs of eigen huis en sowieso een gezondere wereld. Open bij ons een speciale beleggingsrekening op naam van uw kind of draag uw eigen beleggingen aan hen over.

Ja, ik open graag een rekening voor mijn kind


Zo belegt u voor uw kind(eren)

Op 3 manieren de volgende generaties helpen

Beleggen voor uw kinderen kan eenmalig, vaak belastingvrij. Maar ook maandelijks, zelfs volledig geautomatiseerd. Ook kunt u uw eigen portfolio aan hen overdragen: geven met de warme hand…

1. Eenmalig duurzaam belastingvrij schenken

U kunt al vanaf € 250 beleggen bij Meewind. U mag elk kind jaarlijks € 6.633 belastingvrij schenken en eenmalig zelfs € 31.813. Goed om de website van de Belastingdienst erop na te slaan.

Wij investeren de belegging van uw kind uitsluitend in duurzame energiebedrijven- en projecten in Nederland. U bent wettelijk vertegenwoordiger, hebt de controle en gunt uw kind het rendement uit de belegging; samen versnellen jullie de energietransitie. Vanaf 18 jaar is de rekening van uw kind.

2. Maandelijks een vast bedrag duurzaam beleggen

U kunt ook kiezen voor een maandelijkse belegging. Dat kan al vanaf € 25,- per maand. Zo laat u de belegging op naam van uw kind ongemerkt groeien.

3. Uw eigen beleggingsportfolio schenken met de warme hand

U kunt uw eigen beleggingen ook overdragen aan uw kind(eren). Zelfs bij het Energie Transitiefonds, waar participaties in de regel niet-verhandelbaar zijn. Bloed- en aanverwanten in rechte lijn zijn namelijk de uitzondering. Dit kan vrijwel kosteloos.

Stuur ons een mailtje via [email protected]. Dan delen wij het overschrijfformulier met u. En kunt u uw ambities delen met de volgende generaties.