Nieuwsbericht, 25 februari 2019
80 voetbalvelden vol zonnepanelen
80 voetbalvelden vol zonnepanelen

Het Groenfonds Regionaal Duurzaam van Meewind participeert in 2019 met 5 miljoen euro in een groot zonne-energieproject in de gemeente Midden-Groningen.

Zowel de omgevingsvergunning is binnen en de subsidie van het Rijk is toegezegd waardoor initiatiefnemer Sunvest met de bouw van start kan. Voor het Groenfonds Regionaal Duurzaam was het aanleiding om begin februari het eerste deel van de financiering te verstrekken.

Op de Duurkenakker, ineengeklemd tussen het Wildervanckkanaal, de N33 en een spoorlijn naar Veendam, komen uiteindelijk 200.000 zonnepanelen te staan op het gebied van 55 hectare. Omdat een groot gedeelte van het terrein omgeven is door een dijk, wordt het park mooi ingepast in de omgeving.

De uiteindelijke capaciteit van de zonneakker is 60 Megawatt, genoeg om 15.000 huishoudens in de provincie van stroom te voorzien. Daarmee is het in omvang ook bij de geplande oplevering in 2020 een van de grootste zonne-projecten van Nederland. Op dit moment is het zonnepark Vlissingen-Oost met 141.000 panelen het grootst.

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2021
Website Security Test