Nieuwsbericht, 05 oktober 2017
Meewind in kamerbrief Kamp en opening Groen Gas Almere
Meewind in kamerbrief Kamp en opening Groen Gas Almere

Goed nieuws. Zoals u wellicht weet probeert Meewind al sinds 2007 de politiek te wijzen op het belang van burgerparticipatie in wind op zee.
Door iedereen bij deze projecten te betrekken wordt er draagvlak gecreëerd en wordt iedereen de mogelijkheid geboden om ook financieel te profiteren. De Noordzee is immers van ons allemaal!

Vorige maand heeft demissionair Minister van Economische Zaken Kamp de kamer ingelicht over zijn standpunt rondom burgerparticipatie in wind op zee. Dit naar aanleiding van vragen van kamerlid Agnes Mulder van het CDA. Uit deze reactie blijkt dat de mening van de minister de afgelopen periode al redelijk is bijgedraaid. Waar hij eerder vrij sceptisch was over burgerparticipatie staat hij hier nu een stuk positiever tegenover. De minister noemt specifiek Meewind als “een initiatief dat hij toejuicht” en daar zijn we natuurlijk erg trots op.

U leest de brief van demissionair Minister Kamp op onze website. 

Wilt u meedoen met ons volgende offshore windpark? Geef u vrijblijvend op, dan houden wij u op de hoogte.

 

Vrijblijvend inschrijven

 

Groen Gas Almere
Woont u in de regio Almere, dan kan het u bijna niet zijn ontgaan. Woensdag 7 september jl. is een spiksplinternieuwe groengascentrale geopend in Almere. Deze centrale is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit Meewind-fonds Regionaal Duurzaam. Jaarlijks produceert Groen Gas Almere 4 miljoen m3 groengas uit organisch materiaal. Hiermee worden 2.500 huishoudens in Almere duurzaam verwarmd.
Groen Gas Almere is de eerste groengascentrale in Nederland die twee ISCC-certificaten heeft ontvangen: zowel voor de productie van Groengas als voor de productie en opvang van CO2. Wat de ISCC-certificering precies inhoudt en wat daar allemaal bij komt kijken leest u in een interview met projectdirecteur Frank de Bruijn.

 

Participeren in fonds Regionaal Duurzaam

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2021
Website Security Test