FAQ Categorie

Fiscaal

Ja. Groenfonds Regionaal Duurzaam heeft de groenstatus.

Over beleggingen in groenfondsen wordt een fiscaal voordeel gegeven. Meer informatie over dit fiscale voordeel vindt u op de pagina over groen beleggen. 

Het jaaroverzicht van beleggingen in de fondsen van Meewind wordt elk jaar halverwege februari (uiterlijk vóór 1 maart) gepubliceerd op mijn.meewind.nl.

De  jaaroverzichten van beleggingen in de fondsen van Meewind zijn te downloaden op mijn.meewind.nl onder het tabblad ‘Documenten’.

Alle rechtspersonen en samenwerkingsverbanden, zoals bv’s, verenigingen, stichtingen, vof’s en maatschappen (eenmanszaken niet) krijgen bij inschrijving bij KVK naast een KVK-nummer ook een Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN). Dit nummer wordt gebruikt om gegevens uit te wisselen met andere (overheids)organisaties, zoals de Belastingdienst.

Lees verder op: waar vind ik het RSIN nummer van mijn bedrijf?

Je vindt het RSIN van een bedrijf in het uittreksel (betaald) of via de KVK app Handelsregister (30 gratis inzagen per jaar). Soms vermelden bedrijven of organisaties hun RSIN ook op hun eigen website.

Let op: eenmanszaken hebben geen RSIN, dus op uittreksels van eenmanszaken staat geen RSIN.

Het Energie Transitiefonds keert in beginsel geen dividend uit maar investeert eventuele beschikbare liquide middelen opnieuw in duurzame projecten. Aandachtspunt hierbij is diversificatie van het portfolio. Eventueel gemaakt rendement kunt u wel contant laten uitkeren. Dat kan kosteloos eens per kwartaal.

Het dividend van Groenfonds Regionaal Duurzaam wordt jaarlijks vastgesteld. Binnen 8 maanden na het einde van het boekjaar wordt het dividend uitgekeerd aan de participanten in het fonds. Mocht de Beheerder van het Fonds een dividendbesluit hebben genomen, dan worden de participanten hier per e-mail over geïnformeerd.

Het dividend van Fonds Zeewind Bestaande Parken en Fonds Zeewind Nieuwe Parken wordt jaarlijks vastgesteld. Binnen 8 maanden na het einde van het boekjaar wordt het dividend uitgekeerd aan de participanten in het fonds. Mocht de Beheerder van het Fonds een dividendbesluit hebben genomen, dan worden de participant hier per e-mail over geïnformeerd.

Een storting in Groenfonds Regionaal Duurzaam en/of Energie Transitiefonds kunt u doen via uw Meewind-account. Heeft u nog geen Meewind-account? Dan kunt u er gemakkelijk hier een openen.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Niet gevonden wat u zocht?

Stuur een e-mail naar [email protected] of gebruik ons online contactformulier.

Adresgegevens

Meewind
Kruisweg 22-24
2011 LC Haarlem

088 633 94 63
ma – vr 09:00 – 17:00

Documenten en formulieren

Bent u op zoek naar een document of formulier?
Kijk dan op de pagina met alle downloads, per fonds weergegeven.