Nieuwsbericht, 08 juni 2015
Nobelwind: de laatste ontwikkelingen en verslag presentatie.
Nobelwind: de laatste ontwikkelingen en verslag presentatie.

De ontwikkeling van ons nieuwe windpark Nobelwind verloopt voorspoedig. Hierbij brengen we u graag op de hoogte van het laatste nieuws.

Nieuwe contracten
In aanloop naar financial close, die plaatsvindt in het vierde kwartaal van 2015, worden steeds meer contracten afgerond. Zo is Vestas als leverancier van de windturbines vastgelegd en is de fabrikant van het Offshore High Voltage Station toegewezen.

Vestas was ook leverancier bij de aangrenzende windparken Belwind 1 en Northwind. Bij Nobelwind wordt het nieuwste type turbine geplaatst: de Vestas V112 van 3,3 MW, die beschikt over 10 procent meer vermogen. Dankzij de technologische ontwikkelingen in de offshore windmarkt kan bij Nobelwind op efficiëntere en goedkopere wijze meer duurzame energie worden opgewekt. Met Vestas is tevens een beschikbaarheidsgarantie van 95 procent overeengekomen.

Financiering en risico’s
De ruime ervaring en expertise van het projectteam van Nobelwind maakt dat er sterke contracten kunnen worden afgesloten, onder gunstige voorwaarden. U heeft hier meer over kunnen horen tijdens de presentaties die Meewind afgelopen maand heeft verzorgd in Haarlem, Zwolle en Eindhoven.

Van de presentatie in Eindhoven zijn video-opnamen gemaakt. U kunt deze bekijken via onze website, waar u tevens een geschreven verslag vindt. Frank Coenen en François Van Leeuw, respectievelijk project directeur en CFO van Nobelwind N.V., geven een uitgebreide toelichting op de financiering en het risicomanagement van Nobelwind.

Participeren in Nobelwind: zolang de voorraad strekt
Meewind biedt u, als participant in het subfonds Zeewind Nieuwe Parken, de kans om mee te doen in dit krachtige project. U heeft nu nog de mogelijkheid om uw participatie uit te breiden. Dit kan tot het moment van financial close, of tot het moment dat Meewind het benodigde investeringsbedrag heeft bereikt. Kortom, zorg dat u tijdig uw participatie uitbreidt, om optimaal te kunnen profiteren van deze unieke en duurzame beleggingskans.
Van de circa 34 miljoen euro eigen vermogen die wij bij financial close in Q4 2015 kunnen investeren hebben wij nu zo’n 18 miljoen euro beschikbaar. Om onze volledige 20% eigendom te financieren hebben wij kunnen wij nog participaties ter waarde van ongeveer 16 miljoen euro uitgeven.

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2022
Website Security Test