Algemeen directeur Greenchoice kondigt vertrek aan

7 mei 2020

Vandaag heeft Evert den Boer bekendgemaakt te stoppen als algemeen directeur bij Greenchoice. Hij treedt op 31 juli 2020 uit dienst, waarmee de groene energieleverancier de tijd krijgt een opvolger te vinden voor de directiepost. De Raad van Commissarissen van Greenchoice is Den Boer zeer erkentelijk voor zijn werk: “Den Boer heeft Greenchoice in de afgelopen vijf jaar laten uitgroeien tot dé versneller en verbinder van de decentrale energietransitie.”

Op 1 september 2020 wordt Den Boer de nieuwe CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Enexis Groep. Bij Greenchoice kijkt hij terug op een bijzondere tijd. Den Boer: “Ik heb via mijn werk een relevante bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere en betere wereld. Dat heeft me veel plezier en ontwikkeling gebracht. Ik ben trots op de resultaten die ik – samen met de directie, Raad van Commissarissen en alle andere collega’s – heb gerealiseerd. Als koploper op de groene energiemarkt is Greenchoice uitstekend gepositioneerd om in de komende jaren verder te groeien.”

Greenchoice nam onder leiderschap van Den Boer zonnestroombedrijf KiesZon, energieleverancier Qurrent en de Energie Transitie Groep (Huismerk Energie, De Groene Stroomfabriek en de Energy Trading Company) over. De organisatie groeide van 382.000 klanten (2015) naar ruim 624.000 klanten en won de afgelopen jaren een groot aantal prijzen voor klanttevredenheid en klantgerichtheid. Meerdere keren werd Greenchoice door consumenten uitgeroepen als het meest duurzame energiemerk van Nederland.

De Raad van Commissarissen bedankt Den Boer voor zijn professionele inzet. Maarten Das, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “In de afgelopen vijf jaar heeft Evert den Boer de positie van Greenchoice op de duurzame energiemarkt met succes weten te verstevigen. Onder zijn strategisch leiderschap heeft de organisatie zich ontwikkeld tot dé versneller en verbinder van de decentrale energietransitie in ons land. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor en wensen hem veel succes bij Enexis”