Anderhalf miljoen zonnepanelen op distributiecentra

Anderhalf miljoen zonnepanelen op distributiecentra

6 mei 2019

Steeds meer bedrijven willen hun vastgoed verduurzamen. Een goede ontwikkeling, die Meewind en partner Sunrock ondersteunen. Het doel: zonnepanelen op alle grote daken van Nederland. In mei wordt het eerste gezamenlijke project gerealiseerd. In mei wordt het eerste project gerealiseerd. “We zijn enorm trots om Meewind te verwelkomen als financier van onze projecten”, aldus Sunrock-CEO Johannes Duijzer.

Zonnepanelen. Het is een prachtige manier om duurzame energie op te wekken. Maar wat is de beste plek voor een zonnepark? “Wij zijn een groot voorstander van het plaatsen van zonnepanelen op daken van distributiecentra”, stelt Meewind-bestuurder Willem Smelik. “Daarom zijn we onlangs een samenwerking aangegaan met Sunrock. Samen willen we alle grote daken in Nederland voorzien van zonnepanelen.”

Anderhalf miljoen panelen

Sunrock is een van de koplopers in Nederland wat betreft het ontwikkelen en realiseren van zonneparken op logistiek vastgoed. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 100 zonnedaken operationeel, plus een brede portefeuille in ontwikkeling. Dit komt neer op ruim 2 miljoen vierkante meter zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse groene stroomproductie van 140 gigawatt uur. Dit zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot van 75.000 ton per jaar.

Groenfonds Regionaal Duurzaam

In mei wordt het eerste gezamenlijke project gerealiseerd. “Door de groei van online winkelen komen er steeds meer distributiecentra bij. Dankzij onze samenwerking met Sunrock kunnen we deze centra versneld voorzien van hun eigen groene stroomvoorziening”, aldus Willem Smelik, bestuurder van Meewind.

De investeringen in de Sunrock-projecten worden gedaan vanuit Groenfonds Regionaal Duurzaam. Dit fonds heeft in december 2018 tijdelijk de uitgifte van nieuwe participaties stopgezet, aangezien de vraag naar participaties groter was dan het aanbod. “De verwachting is dat Groenfonds Regionaal Duurzaam juli/augustus 2019 weer participaties uitgeeft”, besluit Smelik. “Dan kunnen participanten bijdragen aan én meeprofiteren van onze zonneprojecten met Sunrock.”