Coen de Kort Greenchoice

Coen de Ruiter nieuwe algemeen directeur Greenchoice

12 november 2020
Bron foto: Greenchoice


Coen de Ruiter (51) wordt met ingang van 16 november 2020 de nieuwe algemeen directeur van Greenchoice. De Ruiter volgt Evert den Boer op die afgelopen zomer afscheid nam van de duurzame energieleverancier. Het Energie Transitiefonds van Meewind investeert in Energie Concurrent BV, houder van 70% van de aandelen van Greenchoice.

 

Tot begin dit jaar werkte De Ruiter als CEO en CFO bij financiële vergelijkingssite Independer. Daarvoor was hij werkzaam als algemeen directeur bij Fairtradekeurmerk Max Havelaar en Stichting Apenheul.

 

De kennis en ervaring van De Ruiter bij duidelijk missiegedreven organisaties komt bij Greenchoice goed van pas. Voorzitter Anja van Niersen van de Raad van Commissarissen zegt daarover: “Met de aanstelling van Coen hebben we voor een zeer ervaren bestuurder gekozen, die weet hoe commercie en maatschappelijke relevantie hand in hand kunnen gaan. Met zijn ervaring kan hij, vanuit onze missie om de energietransitie in Nederland te versnellen, Greenchoice innovatie en groei bieden. We wensen hem veel succes.”

 

Ook De Ruiter is enthousiast over zijn aanstelling: “Eén van de grootste vraagstukken van dit moment is het terugdringen van de opwarming van de aarde. Door klanten werkelijk de mogelijkheid te geven groene keuzes te maken, is Greenchoice een koploper in de energietransitie. Ik kijk ernaar uit dit prachtige bedrijf te gaan leiden en deze positie verder uit te bouwen.”