Overname Sunrock ook goed nieuws voor Meewind

1 oktober 2020

Meewind is al enige jaren partner van Sunrock, marktleider op het gebied van grootschalige zonne-energieprojecten op commercieel en logistiek vastgoed. Mede dankzij de financiering vanuit Meewind zijn tal van bedrijfsdaken voorzien van zonnepanelen. De komende jaren is versnelde groei mogelijk dankzij de overname van Sunrock door COFRA. Dit is de holding van de familie Brenninkmeijer, bekend van C&A. Met deze nieuwe partner krijgt de duurzame missie van Sunrock en Meewind een extra boost.

“We hebben al jarenlang een zeer prettige en succesvolle samenwerking met Sunrock. In die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider”, meldt Jurjen Algra. Volgens de commercieel directeur van Meewind is dit een goed voorbeeld van de werkwijze van het duurzame beleggingsfonds. “Met Meewind verbinden we ons in een vroegtijdig stadium aan kleine, veelbelovende partijen op het gebied van duurzame energie. Door deze partners financieel te ondersteunen helpen we hen om hun ambities waar te maken en te groeien. Dat hebben we gedaan met de Belgische windparken op zee, waar we als één van de eersten zijn ingestapt. De afgelopen jaren zijn onze partners OrangeGas en Sunrock uitgegroeid tot toonaangevende spelers in de markt.”

Uitstekend trackrecord
COFRA is een sterke familieholding, die de komende jaren nadrukkelijk gaat investeren in duurzame ondernemingen. Onderdeel van deze strategie is de overname van Sunrock, dat bij COFRA opviel vanwege haar uitstekende trackrecord en professionele managementteam. Dit team, onder leiding van CEO Johannes Duijzer, blijft leiding geven aan Sunrock. Algra: “De lijnen blijven daarmee kort. Bovendien zorgt het voor continuïteit, ook voor ons.”

Gezamenlijke groeispurt
Ook voor Meewind is de overname goed nieuws. “Met COFRA als nieuwe partner kan Sunrock een groeispurt maken, waar wij in meegaan. We blijven projecten financieel ondersteunen, zoals we al deden”, stelt Algra, die genoeg kansen ziet op de markt. “Nederland kent een grote opkomst van het aantal distributiecentra, onder meer met de komst van Amazon. Er mogen alleen nieuwe distributiecentra gebouwd worden als dit duurzaam gebeurt. Dit betekent dat er veel grootschalige zonnedaken gerealiseerd zullen worden. Hier kunnen wij, samen met Sunrock, een grote rol in spelen om Nederland steeds duurzamer te maken.”