Nieuwsbericht, 06 juni 2014
De volgende stap in zonne-energie: doet u mee?

De wereld is van ons allemaal. En dus zijn problemen op het gebied van klimaatverandering ook een mondiale verantwoordelijkheid. Alleen door internationale samenwerking kunnen we écht een grote stap zetten in de overgang naar hernieuwbare energie. Zonnekracht en Meewind willen hier door middel van een nieuw initiatief – samen met u – aan bijdragen.

De woestijn is de ideale plek
Nederland is niet de meest rendabele locatie voor de grootschaligeproductie van zonne-energie; deze duurzame vorm van energie is vele malen beter op te wekken in landen met veel zon en ruimte. Slechts 1 procent van het oppervlak van de woestijn is voldoende om de hele wereld van elektriciteit te voorzien! Zonne-energie produceert de meeste energie in landen met veel zon!

Meer kennis en expertise
De realisatie van zonnekrachtcentrales op de meest ideale en zonnige plek is in volle gang. Echter in de beginfase van veel projecten moet eerst kennis omtrent de locatie verzameld worden. Deze fase is moeilijk te financieren. Daartoe is REDIMENA opgericht, een internationaal investeringsfonds om de bouw van hernieuwbare energiecentrales in het Midden-Oosten en Noord-Afrika mogelijk te maken.

Krachten bundelen met Meewind
Zonnekracht gelooft in de grootschalige centrales om Concentrated Solar Power (CSP) te produceren. We geloven ook dat we dit alleen kunnen realiseren door middel van eigen kapitaal. Daarom overweegt Zonnekracht, samen met het Meewind-fonds Regionaal Duurzaam 1, om een fonds op te richten. Met behulp van de kennis en expertise van Meewind kunnen wij een aandeel verwerven in REDIMENA

Kunnen wij op u rekenen?
Voor het realiseren van dit fonds hebben we uw hulp nodig. Daarvoor willen we u vragen of u bereid bent te investeren in de toekomst van duurzame energie. Wanneer we 3 miljoen aan intentievermogen hebben, zullen we het resultaat met u communiceren en het fonds nader uitwerken. Op deze manier kunnen we samen met u bijdragen aan de realisatie van enorme zonnekrachtcentrales op de perfecte locatie. U kunt uw intentie vastleggen door een e-mail te sturen naar m.oosterbroek@meewind.nl. Op deze manier houden we u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Investeren is pas mogelijk zodra het fonds is opgericht en de condities in een prospectus zijn omschreven.

Luister hier het radio interview op BNR Duurzaam van maandag 2 juni met Meewind en Zonnekracht.

Bekijk de website van Zonnekracht.

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2022
Website Security Test