Duurzaam Opgewekt neemt warmteprojecten Evoyo over. Holding Evoyo vraagt faillissement aan.

20 oktober 2023

Duurzaam Opgewekt neemt warmteprojecten Evoyo over.

Holding Evoyo vraagt faillissement aan.

Duurzaam Opgewekt heeft per 18 oktober 2023 het warmtebedrijf van Evoyo – voorheen econic – overgenomen. De overname betreft alle collectieve en individuele all-electric warmte-installaties en alle ontwikkelingsactiviteiten van nieuwbouwprojecten. De portefeuille bestaat uit 3.150 duurzame warmte-installaties in bestaande woningen en 2.000 installaties in woningen in ontwikkeling, veelal projecten in Noord- en Zuid-Holland. 

Duurzaam Opgewekt, een bestaande kredietnemer van het Groenfonds Regionaal Duurzaam, heeft een krachtige koers uitgezet die reikt tot 2030. Bob Bloemers, directeur bij Duurzaam Opgewekt: “We willen groeien naar warmte-installaties voor 35.000 woningen in 2030. Deze overname sluit dan ook naadloos aan op onze groeiambitie. Daarnaast is het een overname die versterkend werkt. Beide bedrijven versterken elkaar in kennis en ervaring; een perfect mix tussen mens en techniek. Zo kunnen we van elkaar blijven leren en onze service naar een hoger niveau brengen.” 

De continuïteit van de projecten is hiermee verzekerd, Meewind zet de financiering van deze projecten voort.

Overname heeft zeer beperkte impact op koers Groenfonds Regionaal Duurzaam

De achterblijvende onderdelen van Evoyo worden niet voortgezet en zijn inmiddels failliet verklaard. In de vorige kwartaalupdate benoemden we al dat Evoyo in zwaar weer zat vanwege het achterblijven van de realisatie van nieuwe woningen. De verkoop van de projecten is hiervan het gevolg. In anticipatie op deze ontwikkelingen hebben wij onze aandelen (ca. 10% van Evoyo) eerder al afgewaardeerd. Deze transactie en het faillissement van Evoyo hebben daarmee een zeer beperkte invloed op de koers van Groenfonds Regionaal Duurzaam.

Voordeel brede spreiding portefeuille Groenfonds Regionaal Duurzaam

Belangrijk te noemen: binnen ons Groenfonds Regionaal Duurzaam is het risico voor de participanten gespreid over tientallen projecten. Soms is er een tegenslag, zoals nu het geval is, die dan weer wordt opgevangen door winsten op andere projecten. Dat geeft stabiliteit aan beleggen in het Groenfonds Regionaal Duurzaam.


Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht?
Laat het ons weten via 088 633 94 63 of [email protected].