Duurzaamheid geen afweging voor helft van beleggers

19 februari 2024

Duurzaamheid geen afweging voor helft van beleggers

De helft (!) van beleggers in Nederland let niet op de duurzaamheid van hun beleggingen. 13% doet dat (bijna) altijd en de overige 37% soms. Dat blijkt uit de AFM (Autoriteit Financiële Markten) Consumentenmonitor 2023, afgenomen in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Dubbel rendement

De helft, een flink aantal. Zonde. Vermoedelijk denken veel beleggers dat gezond rendement en duurzaamheid niet samengaan. Meewind, en haar ruim 12.000 deelnemers, weten gelukkig beter.

Zo heeft ons Energie Transitiefonds bijvoorbeeld een historisch rendement van 8,18% (februari 2024). Met het fonds investeren we in bedrijven die vooroplopen in duurzame energieoplossingen. Dubbel rendement dus. Voor de wereld en uzelf.

Gegarandeerd duurzaam

Duurzaamheid is niet altijd even makkelijk te herkennen. Fondsen investeren soms deels duurzaam en deels niet. En communiceren daar niet altijd even duidelijk over.

Wilt u zekerheid over hoe duurzaam een fonds is? Kies dan voor een ‘artikel 9 fonds’. Met gegarandeerd een aandeel van 100% in ecologische, duurzame beleggingen. Fondsen zoals die van Meewind dus: écht duurzaam beleggen.

Groen beleggen

Kent u het verschil tussen duurzaam beleggen en groen beleggen? Belegt u écht duurzaam dan belegt u in projecten én bedrijven in de productie, de opslag of levering van groene energie. Om CO2-uitstoot terug te brengen en de opwarming van de aarden en klimaatverandering tegen te gaan. Belegt u groen, dan investeert u enkel in projecten met een groenverklaring van de overheid. Dat staat voor aangetoonde concrete, lokale impact op verduurzaming volgens de eisen van de overheid. Daartegenover staat een aantrekkelijke belastingregeling; u krijgt vrijstelling over een deel van uw groen belegde vermogen.

Ga voor écht duurzaam beleggen

Is duurzaamheid voor u wél doorslaggevend bij beleggen? Overweeg dan te participeren in ons Energie Transitiefonds of ons Groenfonds Regionaal Duurzaam.

 

Beleg in het Energie Transitiefonds. Vertel me meer →

Beleg in het Groenfonds Regionaal Duurzaam. Vertel me meer →