Energie Transitiefonds behaalt doel voor juni

Energie Transitiefonds behaalt doel voor juni

6 mei 2019

Eind 2018 is Energie Transitiefonds van start gegaan. Dit nieuwe fonds van Meewind heeft gezorgd voor een flink aantal nieuwe participanten. Met het bedrag dat zij voor 1 mei hebben ingelegd, breidt Energie Transitiefonds in juni zijn aandeel in Energie Concurrent verder uit. “In de loop van het jaar willen we nog een investering doen, waar participanten vanaf nu aan kunnen bijdragen”, stelt Meewind-bestuurder Willem Smelik. “Voor nieuwe en bestaande participanten is het dus ook mogelijk om na 1 mei nog mee te doen.”

Een nieuw fonds starten? Dat is altijd spannend, erkent Smelik. Maar Energie Transitiefonds heeft in ruim vier maanden tijd aan zijn eerste doelstelling voldaan. “In 2018 hebben we een belang genomen in Energie Concurrent, dat 70% van de aandelen van Greenchoice bezit. Daarmee zijn we mede-eigenaar geworden van de grootste duurzame energieleverancier van Nederland, met ruim 550.000 klanten.”

 

Al snel besloot Meewind haar aandeel uit te breiden, als het fondsvermogen voor 1 mei toereikend zou zijn. Smelik: “Dit is gelukt, met dank aan de toestroom van nieuwe participanten. Daarnaast hebben vertrouwde participanten van onze andere fondsen belegd in Energie Transitiefonds. Als het fonds de komende tijd blijft groeien, kunnen we in de loop van het jaar ons aandeel wederom vergroten.”

Echt groen

De keuze voor Greenchoice – via Energie Concurrent – is een bewuste. “Greenchoice is de grootste écht groene energieleverancier van Nederland”, stelt Smelik. “Wat we heel belangrijk vinden: Greenchoice heeft een uitstekende reputatie op het gebied van duurzaamheid. Ze steunen bewezen groene initiatieven. Van lokale duurzame energiecoöperaties tot grootschalige bosbescherming en -aanplant over de hele wereld.”

Het portfolio van Greenchoice bestaat naast energielevering ook uit opwekking door zon, levering van warmte en WindVangers. Met deze WindVangers kunnen klanten hun eigen energie produceren via een windmolen van Greenchoice.

20 jaar

Greenchoice is opgericht in 2001 en bestaat bijna 20 jaar. Na de komende verkoop van Eneco is Greenchoice straks de grootste en oudste zelfstandige energieleverancier van Nederland. Deze ruime ervaring – in combinatie met de duurzame plannen voor de toekomst ­­– maakt de investering in Energie Concurrent tot een stabiele belegging.