greener

Greener breidt uit met 30 nieuwe mobiele batterijoplossingen

6 april 2021

Meewind investeert met het Energie Transitiefonds in veelbelovende bedrijven die bijdragen aan de transitie naar een groene energievoorziening. Een van deze bedrijven is Greener, een bedrijf dat schone mobiele stroom met behulp van batterijen levert op locaties waar een netaansluiting ontoereikend is.

Wereldwijd marktleider

Meewind is verheugd te melden dat vandaag bekend is gemaakt dat Alfen, specialist in slimme energieoplossingen voor de toekomst, Greener van 30 nieuwe mobiele batterijen heeft voorzien. Hierdoor beschikt Greener over 43 mobiele energieopslagsystemen met een totale capaciteit van 15MWh. Greener is hiermee wereldwijd marktleider als het gaat om de verhuur van mobiele stroomoplossingen door middel van de inzet van batterijen. De mobiele batterijen worden door Greener sinds 2018 ingezet om een duurzaam alternatief te bieden voor dieselaggregaten. De batterijen leveren stroom in de bouwsector, evenementensector, offshore, netservices, tijdelijke EV-laadoplossingen en meer.

BMW i3-batterijen

De nieuwe batterijen bestaan uit verplaatsbare 10 ft containers op basis van BMW i3-batterijen. Het compacte plug & play-ontwerp maakt een energiecapaciteit tot 336kWh en een vermogen van 318kVA mogelijk. In aanvulling op de software van Alfen ontwikkelt Greener eigen software om de aansturing en monitoring per markt te optimaliseren. Greener zet daarvoor onder andere machine learning in, zodat de batterijen overal een maximale CO2-besparing opleveren.

Alfen en Greener hebben tijdens hun partnership in de afgelopen 3 jaar veel ervaring opgedaan en dat heeft gezorgd voor een snelle doorontwikkeling van de batterijen voor de mobiele markt. Andreas Plenk, Business Unit Director Energy Storage Solutions bij Alfen: “Iedere markt stelt andere eisen aan de inzet van een mobiele batterij. We zijn onze batterijen blijven optimaliseren, met als resultaat dat onze mobiele batterijen door Greener nu multi-inzetbaar zijn in de verschillende omgevingen, van een evenementenlocatie tot aan bouwplaatsen.”

Het volledige persbericht kunt u lezen op Greener.nl