Groenfonds keert dividend uit aan deelnemers over winst 2023

14 mei 2024

Groenfonds keert dividend uit aan deelnemers over winst 2023

Afgelopen jaar kende groene cijfers voor het Groenfonds Regionaal Duurzaam! Op 13 mei 2024 besloot de beheerder dan ook de winst over 2023 als dividend uit te keren aan de deelnemers van het fonds. Een prettig financieel voordeel voor participanten, bovenop het mogelijke belastingvoordeel en de positieve, duurzame impact die zij maken met hun investering.

Maatschappelijk rendement…

Beleggers in het Groenfonds dragen met hun inleg bij aan de productie, levering en opslag van groene energie in Nederland. Van aardwarmte waarmee kassen in het Westland verwarmd worden, tot een zonneweide waar Lidl groene energie afneemt voor haar winkels, hoofdkantoor en distributiecentra.

…hand in hand met financieel rendement

Alle deelnemers in het Groenfonds ontvangen per 1 juni een uitkering van €32,50 per participatie over het aantal participaties dat zij in hun bezit hebben per 1 mei 2024. Vanwege de groenstatus van het fonds, wordt over de dividenduitkering geen dividendbelasting ingehouden.

Participanten kunnen ervoor kiezen hun dividend te herbeleggen in het fonds of contant uit te laten keren. Ervaring leert dat veruit de meesten van hen kiezen voor herbeleggen en hun verdiensten zo opnieuw investeren in duurzame energie.