Internationale uitbreiding OrangeGas ook gunstig voor Groenfonds Regionaal Duurzaam

24 augustus 2020

Met Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert Meewind onder meer in OrangeGas. Deze exploitant van groengastankstations is bezig aan een indrukwekkende internationale opmars, waaronder in Duitsland en Zweden. “Het is ons doel om de grootste aanbieder van schone brandstoffen in Noordwest-Europa te worden”, aldus Marcel Borger, CEO van OrangeGas.

Per 1 juli heeft OrangeGas in Duitsland 75 Bio-CNG stations overgenomen van EWE. Dat brengt het aantal Duitse groengastankstations van OrangeGas op 129. Daarmee is het bedrijf de nieuwe marktleider bij onze Oosterburen. De overgenomen stations bevinden zich voornamelijk in Noord-Duitsland en in de omgeving van Berlijn. In Nederland is OrangeGas al geruime tijd marktleider, met momenteel 83 tankstations voor groengas.

“Groengas – Bio-CNG in Duitsland – is een 100 procent hernieuwbare brandstof en heeft een groot groeipotentieel”, vertelt Wijtze Bakker, managing director van de Duitse OrangeGas-dochteronderneming. “Er is een groeiende druk op bedrijven om hun mooie woorden over hun inzet van schone mobiliteit om te zetten in daden. En Bio-CNG is de snelste, meest economische en meest praktische hefboom voor transportbedrijven om de CO2-uitstoot in hun core-business massaal te verminderen.”

Vliegende start in Zweden
Ook in Zweden timmert OrangeGas aan de weg. Zo worden per 1 september vier commerciële tankstations in groengas en een busdepot in Helsingborg overgenomen van Öresundkraft. Daarmee maakt OrangeGas een vliegende start in Zweden.

Met deze overname groeit de jaarlijkse omzet van OrangeGas met 8 miljoen euro. Met de nog verwachte ontwikkelingen in Duitsland en Zweden zal OrangeGas de omzet in 2021 zien verdubbelen ten opzichte van dit jaar.

Groenfonds Regionaal Duurzaam profiteert mee
Als aandeelhouder van OrangeGas profiteert Groenfonds Regionaal Duurzaam uiteraard ook van deze uitbreiding, samen met haar participanten. “Met deze succesvolle doorgroei kan ons aandeel in OrangeGas de komende vijf jaar flink in waarde stijgen”, voorspelt Johan Swager, fondsmanager van Groenfonds Regionaal Duurzaam. “Maar we zijn vooral trots op dit mooie bedrijf, dat een wezenlijke bijdrage levert aan de duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. We hebben al in een vroeg stadium geïnvesteerd in OrangeGas, wat nu zijn vruchten gaat afwerpen.”