Leap24-Project-Meewind

Leap24: snel op weg naar zero-emissie transport!

12 september 2022

Nederland sneller verduurzamen: het is hard nodig zoals u weet. Innovatieve ondernemers zetten gelukkig flinke stappen in de energietransitie. Een van hen is Leap24.

Het ambitieuze bedrijf bouwt succesvol aan een duurzaam netwerk van elektrische snellaadstations voor onze transportsector. U kent hen misschien van de groen/gele laadstations voor bestelwagens en vrachtwagens.

Kip-en-ei-probleem rond emissievrij vervoer opgelost
Leap24 lost versneld het oplaad-probleem op waar veel steden en ondernemers op vastlopen. Emissie-vrije zones voor distributie in steden? Graag! Maar hoe moeten vervoerders dat realiseren? Auto’s, bussen en wagens opladen op eigen terrein kan lang niet altijd. En op internationale routes is onderweg snelladen een must. Zonder slimme snellaad-voorzieningen worden groene ambities geen realiteit. Hoe graag men ook wil.

Pelle Schlichting noemt het het “kip-en-ei-probleem”: “We kunnen dat als een van de weinige, misschien zelfs enige speler in Nederland doorbreken.”

Veilig, comfortabel en schaalbaar
Bij een Leap24-station parkeer je op een ruime laadplaats en prik je je taxi, auto, bus of bakwagen in een laadpaal. “Als chauffeur hoef je niet op een akelige kale plek langs een drukke weg te wachten,” licht Schlichting toe. “Onze stations zijn veilig, rustig, groen. Met altijd wat te eten en te drinken in de buurt. Daarna kun je fit weer door.”

Een game-changer voor de transportsector: “Zo kun je als bedrijf overstappen op elektrisch vervoer op een verantwoorde, betaalbare en, niet onbelangrijk, schaalbare manier.”

We hebben uw daadkracht nodig
Meewind haalt nu 5 miljoen euro op voor Leap24. Voor 40 nieuwe locaties in Nederland. En voor de eerste stations in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
De investering wordt gedaan vanuit ons Energie Transitiefonds dat ook investeert in het sterke Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van Greenchoice. Met een historisch rendement van 6,11%.
We doen dat samen met 12.000 daadkrachtige Nederlanders. En helpen Leap24 zo écht grote stappen te zetten. Doet u ook mee?