In-het-zonnetje-belegger-mette-14

Mede-belegger in ’t zonnetje: Mette (14) gaat voor wind!

21 juni 2024

Mede-belegger in ’t zonnetje:
Mette van 14 gaat voor wind!

Haar ouders ontmoette elkaar bij Coöperatie Deltawind, een energiecoöperatie op Goeree-Overflakkee. Sterker nog, één van de grootste lokale energiecoöperaties van Nederland. Bewoners uit de buurt die zich samen inzetten voor duurzaam opgewekte energie én het bevorderen van efficiënt energiegebruik. Precies de gedachte van waaruit Meewind ooit is opgericht. De keuze voor beleggen in Zeewind via Meewind lag dan ook voor de hand toen het gezin wegverhuisde van Flakkee.

Beleggen in zeewind & wind in de zeilen

Inmiddels belegt Mette zelf bij Meewind en doet ze niets liever dan zeilen. Mette: “De wind in m’n haar en met een noodgang het water over.” Haar droom is mee te gaan met School at Sea. En dat is ook meteen haar beleg-doel. “Op de wind in 6 maanden een klimaatneutrale reis rond de wereld en aan boord naar school. Zo de oceaan over langs “mijn” windparken op de Noordzee. Hoe tof is dat!”

Het is niet gratis. €27.000,- heeft ze nodig. Mette: “Ik heb al €22.730 gespaard en ja, ook belegd bij Meewind. Zo groeit mijn spaarpotje én draag ik rechtstreeks bij aan een duurzamer Nederland. Daar word ik blij van, want er moet gewoon meer schone energie komen.” Mooi deze jongste generatie beleggers: gedreven en enorm betrokken. Een fijn idee dat ook zij Meewind goed weten te vinden.

Hopen dat het waait!

Ze heeft nog €4.280,- te gaan om haar reis te bekostigen. De afgelopen 3 jaar stonden in het teken van fondsen verzamelen. Krantenwijken lopen, overhemden strijken, plantjes kweken en verkopen, sieraden maken en verkopen, maandenlang koekjes bakken voor de buurt, klusjes doen, oppassen, werken op de camping in Frankrijk tijdens de vakantie, sponsors werven, donateurs overtuigen…

Gaat het lukken? Mette: “Natuurlijk. Het moét gewoon. Die boot vertrekt in oktober met mij aan boord. Hopen dat het hard waait!”