Beleggen-voor-kinderen-Meewind

Meewind introduceert speciale beleggingsrekening voor kinderen

19 april 2021

Vanaf vandaag kunt u bij Meewind ook een speciale beleggingsrekening voor kinderen openen. En dat is goed nieuws. Want met de kinderbeleggingsrekening maken wij het voor ouders mogelijk om op een verantwoorde en duurzame wijze het vermogen van hun kind(eren) op te bouwen, terwijl ze tegelijkertijd ook de wereld die hun kinderen in de toekomst zullen erven beschermen.

Belastingvrij schenken

Ouders kunnen een Meewind-kinderbeleggingsrekening openen voor kinderen tot 18 jaar. Instappen kan al vanaf € 250,-, daarna kunnen ouders er ook voor kiezen om met minimaal € 25,- per maand de belegging voor hun kind ongemerkt te laten groeien. Een ander bijkomend voordeel van het openen van een kinderbeleggingsrekening is dat ouders op deze wijze tot een bepaald bedrag belastingvrij kunnen schenken.

Duurzaam beleggen

Beleggingsrekeningen voor kinderen zijn niet nieuw, maar Meewind is wel het enige investeringsfonds dat, samen met zijn 11.000 particuliere beleggers, uitsluitend in groene, rendabele projecten investeert, waarmee waarde wordt gecreëerd voor beleggers en de wereld. In dit traject dragen we niet alleen bij aan de financiering van deze projecten, maar spelen we tevens een actieve rol in de ontwikkeling, bouw, exploitatie en productie van duurzame energie. Onze ambitie is om op deze wijze een toekomst te creëren waarin de wereld minder afhankelijk is van vervuilende en schaarser wordende fossiele brandstoffen. De wereld waarin de kinderen voor wie deze beleggingsrekeningen worden geopend, gaan opgroeien.

Gezond rendement voor de kinderen en de wereld

Willem Smelik, oprichter van Meewind: ‘Alle ouders willen hun kind een mooi startbedrag geven. Bijvoorbeeld voor een studie of een rijbewijs, of als ze op zichzelf gaan wonen. Hoe eerder de opbouw van het vermogen begint, hoe groter de kans dat er een stevige basis wordt gelegd voor mooie toekomstplannen. Ik ben blij dat Meewind vanaf vandaag ouders de mogelijkheid biedt om meer waarde te creëren voor hun kinderen en tegelijk ook voor de wereld. Investeren in duurzame energie is goed voor het verantwoord opbouwen van het financiële vermogen van de kinderen, tegelijkertijd bescherm je als ouders ook de wereld die ze in de toekomst zullen erven.’

Voor meer informatie over de Meewind-kinderbeleggingsrekening: https://meewind.nl/kinderen/