Meewind introduceert speciale beleggingsrekening voor kleinkinderen

Meewind introduceert speciale beleggingsrekening voor kleinkinderen

26 april 2022

Vanaf nu kunt u bij Meewind ook een speciale beleggingsrekening voor uw kleinkind(eren) openen. En dat is goed nieuws. Want met de kleinkind-beleggingsrekening maken wij het voor grootouders mogelijk om op een verantwoorde en duurzame wijze het vermogen van hun kleinkind(eren) op te bouwen, terwijl ze tegelijkertijd ook de wereld beschermen die hun kleinkinderen in de toekomst zullen erven.

 

Belastingvrij schenken aan de kleinkinderen

Voor jonge ouders is het leven al duur genoeg, sparen voor een studie, rijbewijs of eigen woning voor kinderen schiet er dan vaak bij in. Met een schenking van grootouders kan er een impuls gegeven worden aan de ontwikkeling van het kleinkind. Een ander bijkomend voordeel van het openen van een kleinkind-beleggingsrekening is dat grootouders op deze wijze belastingvrij kunnen schenken. In 2022 is de maximale jaarlijkse vrijstelling voor schenkingen van grootouders aan kleinkinderen € 2.274 per kleinkind. Opa’s en oma’s mogen hier ook nog eens elk jaar opnieuw gebruik van maken.

 

Schenken was nog nooit zo eenvoudig

Grootouders kunnen niet zelf een beleggingsrekening openen voor hun kleinkind. Dat kan alleen uw kleinkind zelf (indien meerderjarig) of een ouder of voogd (indien het kleinkind minderjarig is), maar u kunt als grootouder wel heel eenvoudig periodiek of eenmalig een schenking doen op de beleggingsrekening van uw kleinkind. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is uw kleinkind, of de ouder of voogd, uitnodigen om een beleggingsrekening te openen. Vervolgens wordt u uitgenodigd om uw bankrekening als stortingsrekening toe te voegen. Hierna kunt u een schenking doen in het Energie Transitiefonds van Meewind. Wanneer uw kleinkind 18 jaar wordt, krijgt hij of zij de beschikking over de beleggingsrekening, tot die tijd is de ouder of voogd verantwoordelijk.

 

Duurzaam beleggen

Beleggingsrekeningen voor (klein)kinderen zijn niet nieuw, maar Meewind is wel het enige investeringsfonds dat, samen met zijn ruim 12.000 particuliere beleggers, uitsluitend in groene, rendabele projecten investeert, waarmee waarde wordt gecreëerd voor beleggers en de wereld. In dit traject dragen we niet alleen bij aan de financiering van deze projecten, maar spelen we tevens een actieve rol in de ontwikkeling, exploitatie en productie van duurzame energie. Onze ambitie is om op deze wijze een toekomst te creëren waarin de wereld minder afhankelijk is van vervuilende en schaarser wordende fossiele brandstoffen. De wereld waarin de kleinkinderen voor wie deze beleggingsrekeningen worden geopend, gaan opgroeien.

 

Gezond rendement voor de kinderen en de wereld

Willem Smelik, oprichter van Meewind: “Alle grootouders willen financieel bijdragen aan een mooie toekomst voor hun kleinkind(eren). Bijvoorbeeld voor een studie of een rijbewijs, of voor als ze op zichzelf gaan wonen. Hoe eerder de opbouw van het vermogen begint, hoe groter de kans dat er een stevige basis wordt gelegd voor mooie toekomstplannen. Ik ben blij dat Meewind grootouders nu ook de mogelijkheid biedt om meer waarde te creëren voor hun kleinkind(eren) en tegelijk ook voor de wereld. Investeren in duurzame energie is goed voor het verantwoord opbouwen van het financiële vermogen van de kleinkinderen. Tegelijkertijd draag je als opa en oma ook meteen bij aan de wereld die ze in de toekomst zullen erven.”

 

Voor meer informatie over de Meewind-kleinkind-beleggingsrekening: https://meewind.nl/kleinkinderen/