Meewind investeert 6 miljoen euro in projecten van Duurzaam Opgewekt

17 oktober 2022

Meewind financiert vanaf vandaag energiebedrijf Duurzaam Opgewekt. Met een investering van 6 miljoen euro draagt Meewind bij aan het realiseren van verschillende warmte-koudeopslagprojecten (wko-projecten) door heel Nederland. De investering is de derde van Meewind in een korte tijd. Deze zomer investeerden zij nog 30 miljoen euro in het netwerk van snellaadstations voor bestel- en vrachtauto’s, LEAP24.

Duurzaam Opgewekt begon twintig jaar geleden als ontwerper en bouwer van wko-systemen. Sinds 2018 is het bedrijf uitgebreid met een tak voor levering van duurzame energie. Twee jaar geleden ging het bedrijf over de grens van 10.000 GJ geleverde warmte aan de aangesloten afnemers. De ambitie is om in 2030 aan 35.000 aansluitingen warmte en/of koude te leveren.

De noodzaak van duurzame warmtevoorziening

Fondsadviseur Derck Truijens van Meewind geeft aan dat Meewind sterk gelooft in de noodzaak van duurzame warmtevoorziening in de bebouwde omgeving, en dat Duurzaam Opgewekt een van de ambitieuste spelers in dit vakgebied is. Truijens: “Er zijn maar weinig bedrijven, die net als Duurzaam Opgewekt, zelf energiesystemen ontwerpen, bouwen, onderhouden én exploiteren. Hun strategische aanpak heeft al voor een enorme groei gezorgd en dat gaat de komende jaren alleen maar verder toenemen. De participanten van het Groenfonds Regionaal Duurzaam dragen hiermee direct bij aan de uitbreiding van wko-projecten in Nederland.”

Duurzame energie met een hoge klanttevredenheid

Naast de groeiambitie is er nog een speerpunt waar Duurzaam Opgewekt zich de komende jaren op gaat richten. De investering van Meewind gaat hier een belangrijke rol in spelen. Bob Bloemers, commercieel directeur bij Duurzaam Opgewekt: “We zijn nu op het kantelpunt waarbij we de ommezwaai maken van realisatiebedrijf naar energiebedrijf. Ons doel is om het beste energiebedrijf van Nederland te worden. Dat betekent dat we duurzame energie willen leveren met de hoogste klanttevredenheid. Een ontwikkeling die logischerwijs om extra energie, expertise en financiële slagkracht vraagt. De financiering van onze projecten door Meewind levert hier een belangrijke bijdrage aan.”