Meewind investeert in nieuwste energieopslagproject van SemperPower

14 april 2023

Meewind gaat investeren in het nieuwste project van SemperPower. Met de investering draagt het Groenfonds Regionaal Duurzaam bij aan de realisatie van het grootste batterij-energieopslagsysteem in Nederland, en daarmee ook één van de grootste in Noord-West-Europa. Het batterijsysteem, met een vermogen van 30 megawatt en een capaciteit van 68 megawattuur, zal duurzame energie slim gaan opslaan waardoor onnodige verspilling wordt voorkomen.

Vraag en aanbod van duurzame energie in balans brengen

Door toenemende productie van duurzame energie is er een stijgende uitdaging om vraag en aanbod op de elektriciteitsmarkt in balans te brengen. De energieopslagsystemen van SemperPower kunnen duurzame energie opslaan op momenten van overvloed, en deze weer vrijlaten op momenten dat de markt daarom vraagt. Daarnaast biedt SemperPower energiehandelaren en energiebedrijven de mogelijkheid om hun duurzame portfolio te ondersteunen en verder uit te bouwen. Het energieopslagsysteem waar Meewind nu in participeert, is alweer het derde dat SemperPower in korte tijd installeert.

Op naar een netto-nuluitstoot van broeikasgassen

Naast Meewind participeert ook a.s.r. en Triodos Bank in het project. Samen zorgen we ervoor dat er opnieuw een belangrijke stap gezet kan worden naar een netto-nuluitstoot van broeikasgassen. Derck Truijens, fondsadviseur van Meewind, zegt hierover het volgende: “In de afgelopen vijf jaar heeft SemperPower bewezen een belangrijke bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie. Gezien de resultaten tot nu toe, de groeiambities en de ervaring van de oprichters past dit bedrijf dan ook goed bij onze eigen ambitie en de verwachtingen van onze 12.000 participanten. Door nu te investeren, dragen de participanten van het Groenfonds Regionaal Duurzaam direct bij aan het slim opslaan van duurzame energie en het voorkomen van onnodig verspillen van duurzame energie.”

Energietransitie versnellen

Dennis Schiricke (CEO, SemperPower): “Wij zijn trots dat wij op zo’n korte termijn ons derde grootschalige batterijproject mogen aankondigen! Het onderstreept opnieuw de ontwikkelingscapaciteiten van SemperPower en de voorname rol binnen de energietransitie die het bedrijf met haar projectpartners inneemt.  We blijven zo samen de energietransitie versnellen! De timing opvolgend aan het succesvolle ‘Power-The-Future’-event en de bijbehorende launch van onze nieuwe website en huisstijl is daarnaast optimaal.”

Doe mee en beleg in SemperPower via ons Groenfonds ->