Meewind ook in 2016 partner in duurzame Meewind Koers

24 mei 2016

Ook in 2016 is Meewind partner van het duurzame wielerevenement Meewind Koers. Deze unieke afsluiter van het wielerseizoen wordt dit jaar op zondag 9 oktober georganiseerd in en rond Amersfoort. Meewind Koers bestaat uit een toertocht over de Utrechtse Heuvelrug, met verrassende wegen door bossen en Hollandse polders. Na afloop van de toertocht is een gezellig Finish Festival in de Nieuwe Stad in Amersfoort, daar waar ook de start en finish van de Toertocht zijn.

Meewind Koers Sprint
Naast de prachtige toertocht van 70, 110 of 150 km over de Utrechtse Heuvelrug is er een heuse ‘koers’. Op het breedste fietspad van Nederland, de voormalige start- en landingsbaan van vliegbasis Soesterberg, wordt Meewind Koers Sprint gehouden voor vriendenteams. 500 Meter sprinten tegen je wielervrienden met gegarandeerd meewind!

Finish Festival
Na de toertocht barst in de voormalige Prodentfabriek van de Nieuwe Stad het Finish Festival los. Tijdens dit festival blikken prominente gasten en oud-wielerprofs terug op het voorbije seizoen. Ook is er live muziek en een video-wall met koersbeelden. Verder is er een Food & Drinks Market, waar deelnemers een gratis biertje kunnen drinken en een maaltijd krijgen. Naast Food Trucks vind je diverse kraampjes op de wielermarkt. Direct na de finish ontvangen alle deelnemers bovendien een goodiebag boordevol wielergoodies.

Op weg naar 100% duurzaam
Met behulp van partner Meewind is Meewind Koers op weg naar een 100% duurzaam evenement. De organisator van Meewind Koers – de Stichting International Cycling Events – compenseert namelijk de CO2-uitstoot door € 7,50 van het inschrijfgeld te beleggen in Meewind. Dit geld komt direct ten goede aan de productie van duurzame energie. Hierdoor sluiten de deelnemers het wielerseizoen niet alleen af in stijl, maar dragen ze ook bij aan de verbetering van de wereld.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.meewindkoers.nl/meewind.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ‘like’ Meewind Koers op Facebook.

https://www.facebook.com/meewindkoers/