Nieuwsbericht, 09 juli 2015
Meewind partner in nieuw en duurzaam wielerevenement
Meewind partner in nieuw en duurzaam wielerevenement

Meewind Koers. Dat is de naam van een nieuw en duurzaam fietsevenement, dat op zondag 4 oktober in en rond Amersfoort plaatsvindt. Meewind is partner in deze unieke afsluiting van het wielerseizoen. De koers bestaat uit een toertocht over de Utrechtse Heuvelrug en het aansluitende Finish Festival.

Toertocht
Start en finish van de Meewind Koers zijn bij De Nieuwe Stad in Amersfoort. De toertocht voert 70, 115 of 155 km over de Utrechtse Heuvelrug en rivierdijken. Een prachtige rit voor wielervrienden om samen het seizoen 2015 af te sluiten

De kortste koers
Op 15 kilometer voor de finish kunnen deelnemers een eigen vriendenkampioenschap houden. Hier kunnen ze onderling de kortste wedstrijd houden over het breedste fietspad van Nederland, met gegarandeerd meewind. Op de landingsbaan van de voormalige vliegbasis Soesterberg is hiervoor speciaal een 500 meter lang parcours ingericht

Finish Festival
Na de toertocht barst in de voormalige Prodentfabriek van de Nieuwe Stad het Finish Festival los. Tijdens dit festival blikken prominente gasten en oud-wielerprofs terug op het voorbije seizoen. Ook is er live muziek en een video-wall met koersbeelden. Verder is er een Food & Drinks Market, waar deelnemers een gratis biertje kunnen drinken en een maaltijd krijgen. Daarnaast is er een wielermarkt met diverse kraampjes en zijn er retro-fietsen te bewonderen. Direct na de finish ontvangen alle deelnemers bovendien een goodiebag boordevol wielergoodies.

Op weg naar 100% duurzaam
Met behulp van partner Meewind is Meewind Koers op weg naar een 100% duurzaam evenement. De organisator van Meewind Koers – de Stichting International Cycling Events – compenseert namelijk de CO2-uitstoot door € 7,50 van het inschrijfgeld te beleggen in Meewind. Dit geld komt direct ten goede aan de productie van duurzame energie. Hierdoor sluiten de deelnemers het wielerseizoen niet alleen af in stijl, maar dragen ze ook bij aan de verbetering van de wereld.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.meewind-koers.nl.
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ‘like’ meewind koers op Facebook.

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2022