Nieuwsbericht, 11 maart 2011
Provincies kunnen geld steken in zeewindpark

AMSTERDAM (AFN) – Provincies en gemeenten kunnen via een nieuw fonds 150 miljoen euro investeren in het grote windmolenpark op zee, dat wordt gebouwd ten noorden van Schiermonnikoog.

Het beleggingsfonds Meewind tekende daarvoor vrijdag een overeenkomst. Meewind was ook de organisatie achter het fonds Belwind, het vehikel dat de provincie Noord-Holland en de gemeente Den Haag gebruikten om een belang te nemen in een windmolenpark voor de Belgische kust.

Eerder staken gemeenten al geld in het park ten noorden van Schiermonikoog, het BARD-windmolenpark met een capaciteit van 600 megawatt. De Huisvuil Centrale (HVC), een energie- en afvalbedrijf in Alkmaar dat in handen is van 52 gemeenten, nam al een belang van 15 procent in het park. Nu gaat het bij Meewind om een achtergestelde lening van 150 miljoen euro, die eind dit jaar belegd moet zijn.

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2022
Website Security Test