Stap voor stap vermogen opbouwen met behulp van maandbeleggen

7 juni 2021

Eerder stoppen met werken, uw hypotheek aflossen, een spaarpotje voor de kinderen, een aanvulling op uw pensioen of de negatieve rente vermijden? Wat uw financiële doelstelling ook is, maandelijks beleggen is een eenvoudige manier om stap voor stap vermogen op te bouwen.

Kapitaal opbouwen en een duurzame bijdrage leveren

Ook als u (nog) geen concreet doel voor ogen heeft, maar wel elke maand wat geld opzij kunt zetten, is het aan te bevelen om dit te beleggen in plaats van het op uw bankrekening te laten staan. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kunt u al vanaf € 25,- per maand een fors kapitaal opbouwen én een duurzame bijdrage leveren aan een groener Nederland. Meewind investeert namelijk uitsluitend in duurzame-energiebedrijven en -projecten in Nederland. Naast het verwachte rendement levert de belegging dus ook een bijdrage aan de versnelling van de energietransitie.

Keuze uit verschillende Meewind-fondsen

Beleggen in duurzame energie kan bij Meewind via meerdere fondsen. Elk fonds heeft zijn eigen projecten, kenmerken en risico- en rendementsprofiel, maar allemaal maken ze een maatschappelijke impact. Niet het financiële, maar het maatschappelijke rendement staat in onze fondsen voorop. Ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert bijvoorbeeld in duurzame energieprojecten in de regio. Deze energieprojecten vallen onder de groenregeling van de overheid, waardoor voor beleggers een belastingvrijstelling geldt. Een van de andere fondsen, het Energie Transitiefonds, is geen groenfonds. Hierin brengen we duurzame investeringen onder die niet de fiscale groenstatus hebben, maar waarmee we wel bijdragen aan de verdere verduurzaming van Nederland.

Extra voordelen

U kunt al vanaf € 250,- een belegging doen in de vorm van Meewind-participaties in het Energie Transitiefonds, daarna kunt u vanaf 25,- euro per maand starten met maandbeleggen. Op deze manier kunt u ook jaarlijks tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken aan uw kinderen. Dit maximumbedrag en de vrijstelling gelden voor de ontvanger. U kunt dus meerdere kinderen een bedrag schenken zonder dat zij daar belasting over hoeven te betalen.

Voordelen maandbeleggen

Maandbeleggen is een eenvoudige en verantwoorde manier om stap voor stap uw vermogen op te bouwen. U bepaalt zelf het vaste bedrag dat maandelijks en automatisch wordt omgezet in participaties. U kunt dit maandbedrag zien als een vaste last, vergelijkbaar met uw energierekening of Netflix-abonnement. U hoeft er geen twee keer meer over na te denken, het gebeurt gewoon, maar in tegenstelling tot de andere vaste lasten groeit uw belegging maandelijks vrijwel ongemerkt door. Beleggen kent uiteraard wel risico’s, dus lees zorgvuldig de fondsdocumentatie door alvorens u start met beleggen.

Zo snel en eenvoudig kunt u al beginnen met beleggen per maand:

Maandelijks beleggen bij Meewind is ontzettend makkelijk. Het enige wat u hoeft te doen is:

  1. Ga naar mijn.meewind en maak een account aan
  2. Selecteer een fonds om in te beleggen
  3. Stort eenmalig de minimale inleg (bij het Energie Transitiefonds € 250,- en bij het Groenfonds Regionaal Duurzaam € 1.030,-)
  4. Stel maandbeleggen in en bepaal zelf hoeveel u per maand wilt beleggen
  5. Bent u al participant? Ga naar mijn.meewind.nl/maandbeleggen en activeer het direct

Wie écht vooruitkijkt, start nu met maandelijks beleggen in duurzame energie.