Sunrock en Meewind leggen meer dan 1,5 miljoen zonnepanelen op distributiecentra

26 maart 2019

Ontwikkelaar van zonneparken Sunrock en duurzaam beleggingsfonds Meewind willen alle grote daken in Nederland voorzien van zonnepanelen. Sunrock is momenteel een Nederlandse koploper in het ontwikkelen en realiseren van zonneparken op logistiek vastgoed, met de financiële kracht van Meewind en haar participanten gaat deze ontwikkeling in de volgende versnelling.

Momenteel heeft Sunrock meer dan 600 Megawatt in ontwikkeling, hetgeen neerkomt op 280 PV-projecten. Door de groei van online winkelen en daarmee het versturen van pakketten, verschijnen er door het hele land steeds meer grote distributiecentra. Deze centra hebben grote platte daken die zeer geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Door de samenwerking tussen Sunrock en Meewind kunnen versneld deze centra voorzien worden van hun eigen groene stroomvoorziening.

“Wij realiseren grootschalige PV-projecten, met name bovenop logistiek vastgoed. De komende drie jaar bouwen wij voor 600 megawatt aan projecten, dat zijn zo’n anderhalf miljoen zonnepanelen. We zijn enorm trots om Meewind te verwelkomen als investeerder in onze projecten. Wij zien in Meewind een sterke partner die ons kan helpen bij het realiseren van onze doelstellingen”. Zegt Johannes Duijzer, CEO van Sunrock.

Willem Smelik, bestuurder van Meewind voegt toe, “Als Meewind investeren wij in het risicodragend kapitaal van bedrijven waardoor ze kunnen groeien. Sunrock is voor ons een ideale partner omdat zij hun projecten gemakkelijk kunnen standaardiseren. Hierdoor kan de beoordeling van die projecten efficiënt gebeuren en kunnen we snel doorpakken”.

De realisatie van het eerste dak uit de samenwerking tussen Sunrock en Meewind start in mei dit jaar.

Sunrock
Sunrock ontwikkelt, realiseert, financiert en beheert grootschalige zonneparken op daken van logistiek en commercieel vastgoed en breidt deze zonneparken op termijn uit met opslagsystemen en energie efficiency producten en services. Momenteel heeft Sunrock meer dan 600 Megawatt in ontwikkeling, hetgeen neerkomt op 280 PV-projecten. Goed voor een potentiële CO2-reductie van 246.000 ton per jaar en een jaarlijkse groene stroomproductie van 380 gigawatt uur.
Daarmee is Sunrock één van de belangrijkste onafhankelijke solar-specialisten in de Nederland. Succesvol dankzij een professionele, ontzorgende aanpak die er volledig op is gericht om onze klanten te laten profiteren van duurzame zonne-energie.