Willem Smelik genomineerd als Changemaker van de Week

15 oktober 2021

Change Inc., een journalistieke inspiratie- en informatieplatformen op het gebied van innovatie en duurzaamheid, selecteert iedere week drie personen die volgens hen een ‘changemaker’ zijn. Changemakers zijn mensen die duurzaam leiderschap tonen, innovatieve verbindingen zoeken en echt impact maken. Willem Smelik, oprichter en bestuurder van Meewind, is volgens de onafhankelijke redactie van Change Inc. een changemaker.

Profiel

De redactie schreef een uitgebreid profiel van Willem, die oprichter en bestuurder van Meewind is. Daarvoor werkte Willem onder andere bij Centraal Beheer Achmea en Arcadis. Toen hij in 2007 aan zijn keukentafel met Meewind begon, had hij nooit durven dromen dat nu 12.000 particuliere beleggers via Meewind de energietransitie versnellen. Samen investeerden zij een vermogen van 300 miljoen euro, in bijna vijftig duurzame-energieprojecten die waarde creëren voor henzelf en de wereld om hen heen.

De lezers van Change Inc. hebben nu vier dagen de tijd om hun stem uit te brengen op hun favoriet van deze week. Zo bepaalt het publiek samen met een onafhankelijke vakjury wie de winnaar is. De winnaar is vrijdag 22 oktober te gast in de podcast van Paul van Liempt om dieper in te gaan op visie, leiderschap en impact.

Breng nu uw stem uit

Bent u van mening dat Willem de favoriete Changemaker van deze week is? Breng dan vandaag nog uw stem uit. Dit is heel eenvoudig. Op https://www.change.inc/changemakers selecteert u Willem als u vindt dat hij, maar vooral Meewind, de grootste bijdrage levert aan een betere toekomst. Druk op ‘bevestigen’ en klaar.