Nieuwsbericht, 10 februari 2014
Windenergie breekt records door stormweer

De windmolenparken in Belgie hebben de afgelopen week records gebroken. Dat meldt de Waalse sectorfederatie APERe.

© belga

Tussen 5 en 10 februari schommelde de productie voortdurend boven de 1.000 MW (megawatt).

De sectorfederatie berekende dat de windmolenparken op zaterdag 8 februari erin geslaagd zijn 16 procent van de verbruikte elektriciteit  te leveren, die van de bedrijven meegerekend. Rekening houdend met een lager weekendverbruik is dat een record.

Vorige woensdag werd tijdens de dag 35 GWh (‘gigawatt hours’) geproduceerd, goed voor het verbruik van 76 procent van de Belgische huishoudens. Ook dat is een record, aldus APEre.

Het vorige record dateert van 21 december 2013, toen het verbruik van het equivalent van 68 procent van de huishoudens werd geleverd door windenergie.

Behalve het gunstige (storm)weer ligt ook het groeiende windmolenpark aan de basis van de recordcijfers voor windenergie.

Het Belgische windmolenpark telt momenteel 678 windturbines met een totale capaciteit van 1.707,5 MW. (Belga/BO)

Lees verder op trends.knack.be

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2021
Website Security Test