Zeewindfondsen keren interim-dividend uit aan deelnemers

14 juni 2024

Zeewindfondsen keren interim-dividend uit aan deelnemers

Ook dit jaar keren de fondsen Zeewind Bestaande Parken en Zeewind Nieuwe Parken van Meewind dividend uit aan haar participanten. Ruim 5.000 deelnemers krijgen de keuze om het dividend contant te maken of te herbeleggen in het fonds Zeewind Bestaande Parken. Een prettig voordeel voor participanten bovenop de duurzame impact die zij maken met hun investering.

Maatschappelijk rendement…

Beleggers in de Zeewindfondsen dragen met hun inleg bij aan de productie van groene energie voor honderdduizenden huishoudens. Vanuit de fondsen is geïnvesteerd in de offshore windparken Belwind, Nobelwind en Northwind. Deze volop draaiende windparken liggen allemaal voor de Belgische kust.

…hand in hand met financieel rendement

Alle participanten in de Zeewindfondsen ontvangen per 1 juli een uitkering van €70,- per participatie Zeewind Nieuwe Parken en €12,50 per participatie Zeewind Bestaande Parken. 

Participanten kunnen ervoor kiezen hun dividend te herbeleggen in het fonds Zeewind Bestaande Parken of contant uit te laten keren. Ervaring leert dat veruit de meesten van hen kiezen voor herbeleggen en hun verdiensten zo opnieuw investeren in duurzame energie.