Nieuwsbericht, 13 november 2018
Belastingvoordeel bij belegging in Regionaal Duurzaam
Belastingvoordeel bij belegging in Regionaal Duurzaam

Fonds Regionaal Duurzaam is door de Rijksoverheid aangemerkt als fiscaal groenfonds waardoor een belegging in het fonds recht geeft op vrijstelling van vermogensrendementsheffing en op een heffingskorting.

De vrijstelling van vermogensrendementsheffing en de heffingskorting worden verleend over persoonlijk vermogen dat in Box 3 belast wordt en dat op 1 januari, de peildatum van de Belastingdienst, in een fiscaal groenfonds belegd is.

De consumentenbond heeft in haar Geldgids van augustus/september 2018 een hoofdstuk gewijd aan beleggen in groenfondsen.

Wat is uw voordeel
Het belastingvoordeel bij een belegging in een groenfonds betreft een vrijstelling van de vermogensrendementsheffing van 0,58% tot 1,68% (2019) en een heffingskorting van 0,7% (2019) over het belegde vermogen. Afhankelijk van uw vermogen in Box 3 kan het belastingvoordeel voor komend jaar dus oplopen tot 2,38%.

Het bedrag waarover de vrijstelling en de heffingskorting worden verleend is in 2019 gemaximeerd op € 58.539,- per belastingplichtige. Door een belegging in een groenfonds kunt u daarmee uw persoonlijke vermogen in Box 3 waarover u geen belasting hoeft te betalen uitbreiden tot € 88.899,- per persoon.

U leest meer over het in 2018 geïntroduceerde progressieve schijventarief voor vermogensrendementsheffing op meewind.nl/groen-beleggen.

 

Houd rekening met peildatum
Voor de berekening van vermogensrendementsheffing hanteert de Belastingdienst 1 januari van het jaar waarover aangifte gedaan wordt als peildatum. Om van de vrijstelling en heffingskorting gebruik te maken is het daarom van belang dat de belegging vóór 1 januari ingaat.

Fonds Regionaal Duurzaam houdt hier rekening mee door, als uitzondering op de regel, participaties uit te geven op 31 december in plaats van 1 januari. Hiervoor dient uiterlijk vrijdag 28 december de inschrijving compleet te zijn en het bedrag voor de aankoop van participaties op de rekening van het fonds te staan.

 

Ik wil participeren in Regionaal Duurzaam

Meer informatie over Regionaal Duurzaam

Seawind Capital Partners B.V. is als beheerder van Meewind Paraplufonds Duurzame Energieprojecten, Groenfonds Regionaal Duurzaam en het Energie Transitiefonds opgenomen in het register van de AFM. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.


© Meewind 2021
Website Security Test