Financiering Nobelwind en sterke groei belegd vermogen Meewind

21 juli 2015

Hierbij brengen we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent Nobelwind en fonds Zeewind Nieuwe Parken.

Financiering Nobelwind
Begin vorige week werd bekend dat de Europese Investeringsbank (EIB) overweegt 250 miljoen euro vreemd vermogen te leveren voor de bouw van Nobelwind. Het was al duidelijk dat de financiering van Nobelwind door banken is overtekend. “Op de bancaire markt is kapitaal genoeg”, aldus François Van Leeuw, CFO van Nobelwind N.V. “Voor goede projecten is altijd geld.” Het feit dat ook de EIB een investering overweegt, benadrukt nogmaals het vertrouwen in het project.

Sterke groei belegd vermogen
Niet alleen de bancaire markt heeft veel vertrouwen in het project Nobelwind. Dat geldt ook voor onze participanten, zo is afgelopen maand weer gebleken. In juni 2015 is het belegd vermogen van Meewind met maar liefst 6 procent toegenomen. Deze extreme groei is voornamelijk te verklaren door grote vraag naar participaties in fonds Zeewind Nieuwe Parken.

Veel bestaande participanten hebben hun belegging in het fonds uitgebreid. Daarnaast hebben we een groot aantal nieuwe participanten mogen verwelkomen. Het bij Meewind belegde vermogen is daarmee in de vorige maand gegroeid van 81,6 miljoen euro naar 86,5 miljoen euro.
Het actuele vermogen van de fondsen Zeewind Nieuwe Parken en Zeewind Bestaande Parken wordt maandelijks bijgewerkt in het document ‘Nadere toelichting rendement en risico’ van het betreffende fonds.

Belangrijke stap
Met deze verdere groei zet Meewind een belangrijke stap richting de financial close van Nobelwind, het derde windpark dat we met onze partners gaan realiseren. Bij normale ontwikkeling van belegd vermogen zullen we bij financial close, in het vierde kwartaal van dit jaar, ons 19,9 procent belang in het project kunnen financieren. De verdeling van aandeelhouders blijft dan gelijk aan de huidige situatie en is identiek aan de verdeling bij Belwind 1.

De logo’s van betrokken partijen zijn klikbaar.