marketingcommunicatie

Meewind Kwartaalupdates

Eerste kwartaal 2024

Het nieuwe jaar begon opgewekt. Met stabiele, groene resultaten voor ons Groenfonds. In het Energie Transitiefonds bundelde snellaad-station-bouwer Leap24 de krachten met Shurgard (bekend van de opslagboxen). En er was veel animo voor de heruitgifte van participaties in ons fonds Zeewind Bestaande Parken. In deze updates lichten we alle bewegingen rond de fondsen en projecten toe en bespreken we de ontwikkelingen in de markt. We horen het graag als u vragen heeft!

* De intrinsieke waarde van een participatie is de totale waarde van het fonds (bezittingen minus schulden) gedeeld door het aantal uitstaande participaties. De waardering van bezittingen en schulden wordt in opdracht van de beheerder jaarlijks getoetst door een onafhankelijke derde partij.

** Het gemiddeld fondsrendement wordt bepaald over een periode van 5 jaar in het verleden.

*** De genoemde procentuele verandering betreft de afgelopen 3 maanden. In het verleden behaalde resultaten voorspellen geen toekomstige rendementen.


Let op: dit is een reclame-uiting. Beleggen brengt risico’s met zich mee, waaronder krediet-, liquiditeits- en duurzaamheidsrisico. Raadpleeg het Essentiële-informatiedocument en het Prospectus voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Bekijk deze hier.


project
Projecten
Zonneweide Haghorst
Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in Zonneweide Haghorst in de gemeente Hilvarenbeek. De kracht van de zon, een onuitputtelijke bron van energie, wordt hier jaarlijks omgezet in circa 37 miljoen kWh aan duurzame energie.
project
Projecten
SemperPower LSPS 3 B.V.
Met ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren we €5 miljoen in de grootste batterij van Nederland, van SemperPower. Om opgeslagen hernieuwbare energie vrij te geven bij windstilte of bewolking. Voor stabiliteit in ons groene energienetwerk en meer schaalbaarheid.
project
Projecten
Goede Buren Windpark Streepland
Samen met Greenchoice en Windunie realiseerden we 3 nieuwe windmolens bij knooppunt Klaverpolder. Goed voor groene stroom voor 15.000 huishoudens voor de komende 25 jaar.
project
Projecten
Offshore windpark Nobelwind
project
Projecten
Offshore windpark Northwind
project
Projecten
Leap24
Bij een Leap24-station parkeer je op een ruime laadplaats en prik je je taxi, auto, bus of bakwagen in een laadpaal. “Als chauffeur hoef je niet op een akelige kale plek langs een drukke weg te wachten,” licht Schlichting toe.
project
Projecten
Greenchoice
Het Energie Transitiefonds investeert in Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van duurzame energieleverancier Greenchoice. Greenchoice maakt duurzaamheid vanzelfsprekend. Voor iedereen, onafhankelijk van portemonnee of locatie, aldus hun missie. Het is met ruim 600.000 klanten de grootste groene energieleverancier van Nederland. Ze versnellen inmiddels 20 jaar de energietransitie in ons land.
project
Projecten
Aardwarmte Koekoekspolder