Nieuws en persberichten

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws en recente persberichten van Meewind. Lees meer over onze fondsen, onze duurzame energieprojecten en de visie van Meewind op groen beleggen. Gebruik onderstaand filter om te zoeken op onderwerp.

Meewind en Greenchoice stappen samen in duurzame warmte Nieuwsbericht Meewind en Greenchoice stappen samen in duurzame warmte

Meewind is samen met Greenchoice medeaandeelhouder geworden van ZON, een bedrijf dat zich volledig richt op warmte-koudeopslag (WKO) in de gebouwde omgeving. Het doel: het aantal grote duurzame warmteprojecten in Nederland de komende jaren snel laten groeien, waardoor het aardgasverbruik afneemt.

Haarlem, 10 oktober 2017
Energiemanager Online sluit partnership met Meewind Nieuwsbericht Energiemanager Online sluit partnership met Meewind

Energiemanager Online en Meewind hebben de handen ineengeslagen. Binnen dit nieuwe partnership investeert Energiemanager Online – namens haar klanten – structureel in de groene projecten van Meewind. Het gezamenlijke doel: fossielvrij en 100% duurzaam.

Haarlem, 28 september 2017
Meewind en OrangeGas gaan Nederland ontdieselen Persbericht Meewind en OrangeGas gaan Nederland ontdieselen

OrangeGas en duurzaam beleggingsfonds Meewind bouwen hun samenwerking op het gebied van groene brandstoffen verder uit. Meewind doet daarvoor een forse deelneming in OrangeGas. Doel is om het gebruik van vervuilende diesel een halt toe te roepen.

Haarlem, 04 juli 2017
Alle 50 molens windpark Nobelwind nu operationeel Persbericht Alle 50 molens windpark Nobelwind nu operationeel

Meewind: “Lichten op groen voor windparken, sneller overheidshandelen cruciaal” De 50e en laatste turbine van Nobelwind, het windpark op circa 45 kilometer voor de kust van Oostende (België), is aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarmee is het offshore windpark, een jaar nadat de bouwwerkzaamheden op zee startten, volledig operationeel. De opening van Nobelwind vond afgelopen woensdag 24 mei plaats.

Haarlem, 29 mei 2017
Bouw windpark Nobelwind eerder klaar Persbericht Bouw windpark Nobelwind eerder klaar

De werkzaamheden aan Nobelwind, het windpark op circa 45 kilometer voor de kust van Oostende (België), zijn zo goed als afgerond. Gisteren werd de 50e en laatste windmolen geplaatst, een maand eerder dan gepland. In totaal is Nobelwind goed voor groene windstroom voor circa 188.000 huishoudens. 

Haarlem, 04 april 2017
Spaarrente historisch laag Nieuwsbericht Spaarrente historisch laag

Vandaag, 22 maart 2017, heeft Triodos als eerste bank in Nederland aangekondigd de spaarrente te verlagen naar 0.0 procent. Per 3 april gaat deze verlaging in en bereikt de spaarrente opnieuw een historisch dieptepunt. Het is al een tijdje een trend voor banken om de spaarrente naar beneden bij te stellen. Dat komt vooral door

Haarlem, 22 maart 2017
Dit was het jaar van de doorbraak van wind op zee Nieuwsbericht Dit was het jaar van de doorbraak van wind op zee

Windenergie wordt almaar goedkoper. Minister Kamp glundert: ‘Energie uit fossiel wordt beconcurreerd door duurzaam. Daar ben ik blij om.’ Hij stond in een toren van negentig meter hoog, met uitzicht op een zee van lichtjes in de haven van Schiedam. Daar evalueerde minister Henk Kamp van Economische Zaken op 12 december het Nederlandse beleid voor

Haarlem, 30 december 2016
Inlegvel voor prospectus Meewind subfonds Zeewind Nieuwe Parken gepubliceerd Nieuwsbericht Inlegvel voor prospectus Meewind subfonds Zeewind Nieuwe Parken gepubliceerd

De afgelopen jaren heeft binnen de offshore windsector een verschuiving plaatsgevonden naar openbare aanbestedingsprocedures en balansfinanciering door energie-multinationals. Vanwege voornoemde ontwikkelingen is het voor de continuïteit van fonds Zeewind Nieuwe Parken van belang om de focus te verruimen.

Haarlem, 13 oktober 2016
Verlaging subsidie toekomstige windparken België Nieuwsbericht Verlaging subsidie toekomstige windparken België

“Meer dan miljard euro minder voor windenergie op zee”, zo kopte De Standaard gisteren. De Belgische overheid heeft besloten de subsidie te verlagen van twee toekomstige offshore windparken, die de financial close nog niet hebben bereikt. Voor de drie parken waarin Meewind een belang heeft, blijven de bestaande subsidieafspraken intact.

Haarlem, 10 juni 2016
Volg de bouw van Groen Gas Almere Nieuwsbericht Volg de bouw van Groen Gas Almere

De bouw van Groen Gas Almere, het project dat mede is gefinancierd door fonds Regionaal Duurzaam 1, is in volle gang. De voortgang van de bouw is online op de voet te volgen.

Haarlem, 26 mei 2016
Meewind ook in 2016 partner in duurzame Meewind Koers Nieuwsbericht Meewind ook in 2016 partner in duurzame Meewind Koers

Ook in 2016 is Meewind partner van het duurzame wielerevenement Meewind Koers. Een toertocht over de Utrechtse Heuvelrug, met verrassende wegen door bossen en Hollandse polders. Na afloop van de toertocht is een gezellig Finish Festival in de Nieuwe Stad in Amersfoort, daar waar ook de start en finish van de Toertocht zijn.

Haarlem, 24 mei 2016
Investeringsplafond fonds Zeewind Nieuwe Parken bereikt – uitgifte participaties stopgezet Nieuwsbericht Investeringsplafond fonds Zeewind Nieuwe Parken bereikt – uitgifte participaties stopgezet

Enige maanden na de financial close van Nobelwind, die plaatsvond in oktober 2015, is het investeringsplafond van Zeewind Nieuwe Parken nu echt bereikt.
Met ingang van vandaag (10 mei 2016) is het niet meer mogelijk om te participeren en/of bij te storten in fonds Zeewind Nieuwe Parken.

Haarlem, 10 mei 2016
Nobelwind: de bouw begint Nieuwsbericht Nobelwind: de bouw begint

In Oostende kon vandaag – donderdag 28 april – de vlag uit. Onder grote mediabelangstelling heeft onze partner Parkwind de bouwstart van het Nobelwind-project aangekondigd.

Haarlem, 28 april 2016
Toegelicht: windmolens en lage stroomprijzen Nieuwsbericht Toegelicht: windmolens en lage stroomprijzen

Door de lage energieprijzen zijn steeds meer windmolens onrendabel. Dit geldt echter vooral voor de kleinere, solitaire turbines op land.

Haarlem, 21 april 2016
Financial close offshore windpark Nobelwind geslaagd Persbericht Financial close offshore windpark Nobelwind geslaagd

Na het succes van de eerste fase van het Belwind windpark is de financial close bereikt van de tweede fase: Nobelwind.

Haarlem, 23 oktober 2015
Extra uitgiftemoment participaties Zeewind Nieuwe Parken Nieuwsbericht Extra uitgiftemoment participaties Zeewind Nieuwe Parken

De financial close van Nobelwind nadert – en daarmee de bijbehorende herwaardering van fonds Zeewind Nieuwe Parken, gepland in de tweede helft van oktober.

Haarlem, 02 oktober 2015
De herwaardering van Nobelwind na Financial Close Nieuwsbericht De herwaardering van Nobelwind na Financial Close

Met de financial close van Nobelwind in oktober 2015, het moment waarop alle onderhandelingen worden afgerond en de betrokken partijen hun handtekening zetten onder alle contracten, zal Meewind vanuit fonds Zeewind Nieuwe Parken het benodigde eigen vermogen investeren.

Haarlem, 08 september 2015
Meewind partner in nieuw en duurzaam wielerevenement Nieuwsbericht Meewind partner in nieuw en duurzaam wielerevenement

Meewind Koers. Dat is de naam van een nieuw en duurzaam fietsevenement, dat op zondag 4 oktober in en rond Amersfoort plaatsvindt.

Haarlem, 09 juli 2015
Onze partner Greenchoice ‘Beste uit de test’ volgens de Consumentenbond Nieuwsbericht Onze partner Greenchoice ‘Beste uit de test’ volgens de Consumentenbond

Onze partner Greenchoice heeft van de Consumentenbond het predicaat “Beste uit de test” ontvangen bij het onderzoek onder de 12 grootste energieleveranciers van ons land.

Haarlem, 09 juli 2015
Presentatie Nobelwind: succesfactoren en risicomanagement Nieuwsbericht Presentatie Nobelwind: succesfactoren en risicomanagement

Hoe ontwikkel en financier je een offshore windpark van 700 miljoen euro? En hoe geef je mogelijke risico’s een plaats?

Haarlem, 28 mei 2015
Nieuwsbericht Geen ‘scheve windmolens’ voor participanten Meewind

De ruim zesduizend Nederlandse participanten van Meewind hoeven zich geen zorgen te maken over onverwachte kosten als gevolg van problemen met cementlijm.

Haarlem, 16 april 2015
Windparken zaaien Nieuwsbericht Windparken zaaien

Het oogsten van wind mag dan een technisch hoogstandje zijn, het zaaien, de groei en het leven van windparken worden toch vooral bepaald door geld.

Haarlem, 23 maart 2015
Greenchoice doet mee! Nieuwsbericht Greenchoice doet mee!

Jurjen is binnen Greenchoice verantwoordelijk voor de samenwerking met partners op het gebied van duurzame energie.

Haarlem, 13 maart 2015
Met windenergie de crisis te lijf Nieuwsbericht Met windenergie de crisis te lijf

Aan de ene kant is er de toenemende vraag naar energie, waar zoveel mogelijk op een schone manier aan moet worden voldaan.

Haarlem, 13 maart 2015
Meewind investeert in aardwarmteproject Vierpolders Nieuwsbericht Meewind investeert in aardwarmteproject Vierpolders

Een primeur: met het fonds Regionaal Duurzaam 1 heeft Meewind voor het eerst geïnvesteerd in geothermie.

Haarlem, 05 maart 2015
Waarom doet Jeroen van Herk mee? Nieuwsbericht Waarom doet Jeroen van Herk mee?

“Meewind is een heel interessante maatschappelijke beweging om de transitie naar duurzame energie écht voor elkaar te krijgen”, vertelt Jeroen, die werkzaam is als adviseur gebiedsontwikkeling.

Haarlem, 30 januari 2015
Waarom doet Frank le Coultre mee? Nieuwsbericht Waarom doet Frank le Coultre mee?

“Het beeld dat je met duurzaam beleggen maar heel weinig rendement haalt klopt gewoon niet”, stelt Frank, die als ervaren belegger en lid van de duurzame beleggersvereniging VBDO weet waar hij het over heeft.

Haarlem, 30 januari 2015
Waarom doet Annabelle Berlet mee? Nieuwsbericht Waarom doet Annabelle Berlet mee?

“Het borrelt”, zegt Annabelle, die het gevoel heeft dat de wereld er klaar voor is om nu echt tot actie over te gaan.

Haarlem, 30 januari 2015
Splitsing subfonds Zeewind 1 – Verhouding en Intrinsieke waarde Nieuwsbericht Splitsing subfonds Zeewind 1 – Verhouding en Intrinsieke waarde

De beheerder heeft besloten om subfonds Zeewind 1 per 1 januari 2015 te splitsen in de subfondsen Zeewind Nieuwe Parken en Zeewind Bestaande Parken.

Haarlem, 13 januari 2015
Nieuwsbericht Zeewind Bestaande Parken en Zeewind Nieuwe Parken

Op 15 december 2014 heeft in Utrecht de participantenvergadering plaatsgevonden van het Meewind-fonds Zeewind 1.

Haarlem, 29 december 2014
Nieuwsbericht Visie Regionaal Duurzaam 1 over 2015

Het fonds Regionaal Duurzaam 1 van Meewind investeert in energieprojecten in de wijk.

Haarlem, 24 december 2014
Nieuwsbericht Plannen nieuwe structuur Zeewind 1: toelichting tijdens participantenvergadering

De ontwikkeling van de tweede fase van Belwind, onder de naam Nobelwind, is in volle gang. De ontwikkeling en bouw van dit park is aanleiding voor een herstructurering van het subfonds Zeewind 1. De plannen licht Meewind toe tijdens de aankomende participantenvergadering. Deze vindt op maandag 15 december 2014 plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

Haarlem, 20 november 2014
Nieuwsbericht Reactie Beheerder op artikel Het Financieele Dagblad: “Reclame voor beleggingsfonds Meewind opnieuw misleidend”.

Wij betreuren het dat, ondanks grondige compliance, er een klacht is binnen gekomen bij de Reclame Code Commissie met betrekking tot één van onze televisiecommercials. Het College heeft twee punten ter discussie gesteld. In eerste plaats betreft het de vraag of de uiting “beperkt risico” misleidend is met betrekking tot het risico dat verbonden is

Haarlem, 13 oktober 2014
Nieuwsbericht NWEA: CPB uiting wind op zee staat buiten politieke werkelijkheid

Met grote verbazing heeft NWEA kennis genomen van de uitingen van het Centraal Plan Bureau (CPB) van dit weekend over de kosten en baten van windenergie op zee. NWEA is het met minister Kamp eens dat het hier gaat over een betreurenswaardige misser van het CPB. Het CPB stelt dat vanwege het feit dat het

Haarlem, 06 oktober 2014
Nieuwsbericht Persbericht: Parkwind tekent akkoord over offshore windparken Belwind en Northwind

De investeringsholding Parkwind heeft de verkoop van een deel van zijn aandelen in 2 Belgische offshore windparken aan Sumitomo Corporation helemaal afgerond. De Japanse industriële groep verwerft een belang van 39 % in het bestaande windpark Belwind. Parkwind behoudt 41 % van de aandelen, de Nederlandse coöperatieve Zeewind 20 %. Parkwind, Sumitomo en Zeewind werken

Haarlem, 01 oktober 2014
Nieuwsbericht Aanpassing risicometer Regionaal Duurzaam 1

Vanwege de forse stijging van de intrinsieke waarde van Regionaal Duurzaam 1 heeft Meewind de risicometer voor dit fonds moeten aanpassen.

Haarlem, 22 augustus 2014
Nieuwsbericht Rectificatie Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad publiceerde 11 juli 2014 (online) en 12 juli 2014 (print) een artikel over windobligaties van Eneco, waarin ook fonds Zeewind 1 kort werd uitgelicht. Het artikel bevatte echter, ten tijde van publicatie, een aantal onjuistheden. De redactie van Het Financieele Dagblad heeft op 14 juli 2014 online een correctie op het betreffende

Haarlem, 14 juli 2014
Nieuwsbericht Persbericht: Meewind vergroot belang in offshore windpark Belwind

Haarlem, 1 juli 2014 Beleggingsfonds Meewind heeft haar belang in offshore windpark Belwind uitgebreid van 11,78% naar 19,91%. Meewind-subfonds Zeewind 1 neemt samen met Parkwind N.V. – bestaande uit Colruyt Group, Korys N.V. en PMV – het belang van 10,01% in Belwind N.V. van Rabo Project Equity B.V. over. Later dit jaar zal ook het

Haarlem, 01 juli 2014
Nieuwsbericht Reactie Meewind op de uitspraak van de commissie

De reclame code commissie heeft een klacht ontvangen met betrekking tot de reclame uitingen van Meewind. De reclame-uitingen zouden oneerlijk en misleidend zijn. Naar aanleiding van de ingediende klacht heeft de reclame code commisie het advies gegeven de betreffende reclame-uitingen niet meer te gebruiken. Hoewel de termijn om hier tegen in beroep te gaan niet

Haarlem, 10 juni 2014
Nieuwsbericht De volgende stap in zonne-energie: doet u mee?

De wereld is van ons allemaal. En dus zijn problemen op het gebied van klimaatverandering ook een mondiale verantwoordelijkheid.

Haarlem, 06 juni 2014
Nieuwsbericht Risicometer niet voor alle beleggingsfondsen geschikt

De risicometer is voor beleggingsfondsen die beleggen in illiquide activa minder geschikt om beleggers inzicht te geven in de risico’s die ze lopen. In de regel wordt het risico te laag voorgespiegeld. Voor andere typen beleggingsfondsen geeft de risicometer beleggers wel voldoende inzicht in de risico’s. Dat constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM

Haarlem, 02 mei 2014
Nieuwsbericht Meewind door overheid erkend als groene instelling

Meewind is met haar fonds Regionaal Duurzaam 1 door de overheid erkend als groene instelling. Vanwege deze status van groenfonds zijn participanten in Regionaal Duurzaam 1 vrijgesteld van vermogensrendementsheffing. Naast dit belastingvoordeel ontvangen participanten een heffingskorting van 0,7% over het bedrag dat met groen beleggen is geïnvesteerd. De groene beleggingen gebruikt Meewind om lokale energieprojecten

Haarlem, 19 maart 2014
Nieuwsbericht Prestatie windpark van Meewind boven prognose

Windenergie op zee wordt steeds belangrijker. Het aantal offshore windparken groeit – en daarmee de duurzame energieproductie. Belwind, windpark op de Noordzee, heeft in de eerste drie jaar 3 procent boven prognose gepresteerd. “De reden is dat het de afgelopen jaren harder heeft gewaaid dan vooraf was ingeschat”, meldt Meewind-bestuurder Willem Smelik. “Dit in combinatie

Haarlem, 04 maart 2014
Nieuwsbericht Racoon voor Meewind

Bekijk de video van Racoon over de samenwerking met Meewind.

Haarlem, 17 februari 2014
Nieuwsbericht Windenergie breekt records door stormweer

De windmolenparken in Belgie hebben de afgelopen week records gebroken. Dat meldt de Waalse sectorfederatie APERe. © belga Tussen 5 en 10 februari schommelde de productie voortdurend boven de 1.000 MW (megawatt). De sectorfederatie berekende dat de windmolenparken op zaterdag 8 februari erin geslaagd zijn 16 procent van de verbruikte elektriciteit  te leveren, die van de

Haarlem, 10 februari 2014
Nieuwsbericht Meewind scoort recordbedrag in duurzame beleggingen

Meewind scoort recordbedrag in duurzame beleggingen In de laatste maand van 2013 hebben beleggers zich massaal aangemeld bij Meewind. Het belegd vermogen in het Meewind-fonds Regionaal Duurzaam 1 steeg afgelopen december met 1,8 miljoen euro, naar in totaal 5,8 miljoen. In 2050 moet 80 procent van de energie in Nederland zijn opgewekt uit duurzame bronnen.

Haarlem, 16 januari 2014
Nieuwsbericht Dirk Zeelenberg in radio commercial Meewind

Naast de commercial is de stem van Dirk ook ingezet voor de voice-response van Meewind, dus als je binnenkort naar Meewind belt, zal Dirk Zeelenberg je door het menu leiden. Beluister hier de commercial: Download de commercial

Haarlem, 25 oktober 2013
Nieuwsbericht Belwind en Northwind versterkt door nieuwe Japanse partner

Deze week werd bekend dat de Japanse conglomeratie Sumitomo belangen koopt in Belwind en Northwind. Goed nieuws voor Meewind en haar ruim 4000 participanten. Door het toetreden van deze sterke, strategische partner hebben we nu volledige zekerheid dat toekomstige investeringen doorgaan. Sumitomo is een van de grootste industriële conglomeraties ter wereld. Sinds het incident met de kerncentrale van Fukushima, na

Haarlem, 18 juli 2013
Nieuwsbericht Japanners verwerven groot aandeel in Belwind en Northwind

Het Japanse conglomeraat Sumitomo koopt belangen in twee Belgische offshorewindparken, Belwind (39%) en Northwind (33,3%). Dat bevestigt Colruyt, de hoofdaandeelhouder van de twee parken. De Japanse groep Sumitomo heeft een strategisch partnerschap afgesloten met Parkwind, de Colruyt-verankeringsholding boven de offshorewindparken Belwind en Northwind. Daarbij neemt Sumitomo een belang van 39 procent in Belwind en 33,3

Haarlem, 18 juli 2013
Nieuwsbericht Parkwind sluit partnership akkoord af met Sumitomo Corporation

Parkwind heeft een strategisch partnership afgesloten met de Japanse industriële groep Sumitomo. Daarmee kunnen de huidige aandeelhouders van Parkwind en zijn managementteam, samen met de aandeelhouders van Belwind en Northwind, rekenen op een sterke partner om de toekomstige ontwikkeling van zijn offshore windparken te verzekeren. Sumitomo zal, na de noodzakelijke goedkeuringen door de regelgevende instanties,

Haarlem, 18 juli 2013
Nieuwsbericht Participantenvergadering verslag 2013 Zeewind 1

Data maandag 6 mei 2013 te Haarlem woensdag 8 mei 2013 te Nijmegen Locatie 6 mei NS Station Haarlem, Perron 3A, Stationsplein Haarlem Aanvang 19.30 uur Gastheren Willem Smelik en Jaap Smelik – beheerders Meewind Gastspreker Reinier van den Berg – klimatoloog en weerman RTL 43 Aanmelding en aanwezigheid Haarlem, 6 mei 125 aangemeld 79

Haarlem, 11 juni 2013
Nieuwsbericht Windenergie levert consument meer rendement

Deze week was Meewind in het nieuws op de site Duurzaamnieuws.nl. In het onderstaand artikel reageert Meewind op de discussie die is losgebarsten over het nationale energieakkoord. Windenergie vormt een belangrijk speerpunt in het nationaal energieakkoord, zo bleek onlangs uit de conceptversie. Een terechte keuze. De uitbreiding van windparken op zee is noodzakelijk om de

Haarlem, 05 juni 2013
Nieuwsbericht Zonnepanelen op 10.000 corporatiewoningen in Noord-Holland

Goed voor milieu, voor portemonnee huurders en voor werkgelegenheid De corporaties van Kracht door Verbinding, provincie Noord-Holland, Fonds Regionaal Duurzaam, ZON Energie, Energy Board, LEF, Ecorus en Sun Projects maken zich hard om op 10.000 huurwoningen in Noord-Holland zonnepanelen te realiseren. Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland en Robbert Waltmann, directeur Woningstichting den Helder,

Haarlem, 28 mei 2013
Nieuwsbericht Slapen op de ijskap met Reinier van den Berg

Beleef MVO op Groenland tijdens een klimaatexpeditie met Reinier van den Berg Investeren in Meewind is een goede zaak. Windenergie is schoon. Bij de productie van windstroom komt er niet nog meer CO2 in de atmosfeer terecht. Iets dat bij inzet van fossiele brandstoffen nog altijd in enorme hoeveelheden gebeurt. Wat dat betreft bereiken we

Haarlem, 27 mei 2013
Nieuwsbericht Meewind geeft groen gas extra impuls in Westpoort

In amper vijf maanden tijd hebben particulieren de overgang naar duurzame energie in Nederland een enorme boost gegeven. Door ruim anderhalf miljoen euro te investeren in het Meewind-fonds Regionaal Duurzaam 1 zijn inmiddels negen duurzame energieprojecten gerealiseerd. Het meest recente wapenfeit: de financiering van een groengasfabriek in Amsterdam Westpoort. In december 2012 is beleggingsfonds Meewind

Haarlem, 08 mei 2013
Nieuwsbericht Participantenvergadering en presentatie in Haarlem en Nijmegen

Meewind nodigt al haar participanten uit voor de jaarlijkse participantenvergadering van het fonds. Deze vindt maandag 6 mei plaats in Haarlem. Twee dagen later – woensdag 8 mei – volgt in Nijmegen een vergelijkbare presentatie. De officiële participantenvergadering start maandag 6 mei om 19.30 uur. Plaats van handeling is de wachtkamer van station Haarlem (perron

Haarlem, 17 april 2013
Nieuwsbericht Innovatiekracht Amsterdam uit zich in prijzenregen Vier P-Nuts Awards voor Amsterdamse lokale duurzame energie

Amsterdam, 17 april 2013. Bij de uitreiking van de P-NUTS Awards, dé awards voor lokale duurzame energie, werden dit jaar negen initiatieven, bedrijven en overheden bekroond. De jury, onder leiding van juryvoorzitters Jacqueline Cramer (hoogleraar Duurzaam Innoveren Universiteit Utrecht) en Marjan Minnesma (directeur Urgenda), gaf twintig nominaties aan in totaal vijftien initiatieven. Amsterdam viel hierbij

Haarlem, 17 april 2013
Nieuwsbericht Meewind genomineerd voor de P-Nuts awards

59 inzendingen voor de P-NUTS Awards 2013 20 nominaties: lokale duurzame energie in opmars Amsterdam, 21 maart 2013. Op 16 april 2013 worden voor de derde keer de P-NUTS Awards uitgereikt aan de voorlopers en koplopers op het gebied van lokale duurzame energie. De afgelopen jaren zien steeds meer lokale duurzame energie-initiatieven het licht en dat

Haarlem, 03 april 2013
Nieuwsbericht Weerman Reinier van den Berg in National Geographic Documentaire voor Meewind

In de documentaire legt Reinier van den Berg uit hoe een windmolen werkt. Hij benadrukt het belang van wind op zee voor een schone duurzame toekomst voor iedereen. Lees meer op natgeotv.com

Haarlem, 03 april 2013
Nieuwsbericht Kees, Melle en Femke in de RTL Z commercial van Meewind
Haarlem, 03 april 2013
Nieuwsbericht TV Uitzending: Focus WTV

Kabel van 43 kilometer verbindt Zeebrugge met windmolenpark in zee In Zeebrugge trekt de NV Northwind de komende weken een kabel vanuit haar windmolenparken in zee, tot op het strand. Vandaar uit gaat het richting elektriciteitscentrale, iets verderop in de haven. De kabel is een technologisch hoogstandje, en moet de opgewekte windenergie aan land brengen,

Haarlem, 21 maart 2013
Nieuwsbericht Meer dan 3500 Nederlandse particulieren ontvangen rendement van ’s werelds grootste windturbine op zee

Een van de grootste windturbines ooit bij Belwind windpark! Mede dankzij de participanten van Meewind is windpark Belwind afgelopen dinsdag uitgerust met een unieke, zeer geavanceerde testturbine, een van de grootste ter wereld. De Haliade 150-6MW-turbine is maar liefst 187 meter hoog en heeft drie rotorbladen van bijna 75 meter. De testturbine zorgt voor uitgebreide

Haarlem, 15 februari 2013
Nieuwsbericht Meewind opent nieuw fonds voor duurzame energie in uw wijk

* Paraplufonds Meewind (sinds 2006 actief met duurzame energie-fondsen) start met een nieuw subfonds: Meewind Regionaal Duurzaam. * Meewind sluit aan bij de trend naar duurzame, kleinschalige en onafhankelijke energie-opwekking. * Meewind Regionaal Duurzaam richt zich op decentrale energie-opwekking (vooralsnog op 6 locaties in Nederland) waarbij groene energie wordt opgewekt direct bij de afnemers van

Haarlem, 27 november 2012
Nieuwsbericht Verslag participantenvergadering

Datum: dinsdag 24 mei 2011 Locatie: Meewind kantoor, Leidsevaart 594 – Haarlem Aanvang: 19.30 uur Gastheren: Willem Smelik en Jaap Smelik – bestuurders Meewind Gastspreker: Diana Kroes – ANT Custody B.V. Download hier dit verslag in PDF formaat Download hier de gegeven presentatie in PDF formaat Aanmelding & aanwezigheid • 97 aangemeld • 19 afgemeld

Haarlem, 24 mei 2011
Nieuwsbericht Belwind update

Drie maanden geleden vierde Belwind nog de opening van het grootste offshore energieproject in België. Vandaag draaien de 55 turbines in de Noordzee op volle toeren. De energieopbrengst van het 35 km² grote windpark op de Bligh-zandbank voor de kust van Zeebrugge zit op schema. Unieke werkwijze Nagenoeg alle indienststellingstesten waaraan de 55 turbines onderworpen

Haarlem, 12 mei 2011
Nieuwsbericht Provincies maken grijs geld groen

Amsterdam – Nederlandse provincies die geld hebben overgehouden aan de verkoop van energiebedrijven Nuon en Essent willen dat nu steken in de nieuwe grote windparken op zee die ten noorden van Schiermonnikoog worden gebouwd. Volgens Michael van der Heijden van investeringsmaatschappij Typhoon moeten de windparken op deze manier een brede maatschappelijke basis krijgen. Typhoon ontwikkelt

Haarlem, 11 maart 2011
Nieuwsbericht Provincies kunnen geld steken in zeewindpark

AMSTERDAM (AFN) – Provincies en gemeenten kunnen via een nieuw fonds 150 miljoen euro investeren in het grote windmolenpark op zee, dat wordt gebouwd ten noorden van Schiermonnikoog. Het beleggingsfonds Meewind tekende daarvoor vrijdag een overeenkomst. Meewind was ook de organisatie achter het fonds Belwind, het vehikel dat de provincie Noord-Holland en de gemeente Den

Haarlem, 11 maart 2011

Seawind Capital Partners B.V. is opgenomen in het register van de AFM als beheerder van Meewind, paraplufonds duurzame energieprojecten en Fonds Regionaal Duurzaam 1. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.

© Meewind 2017
Loop geen onnodig risico. Lees de essentiële beleggersinformatie.
Website Security Test