Fonds Hollandse Kust ingeschreven door AFM

Fonds Hollandse Kust ingeschreven door AFM

6 mei 2019

Vorige week is Fonds Hollandse Kust ingeschreven in het register van beleggingsinstellingen van de AFM. Dit nieuwe fonds van Meewind is opgericht vanwege de mogelijke toewijzing van de concessie Hollandse Kust Zuid 3 en 4 aan het consortium waaraan Meewind deelneemt. Als dit consortium de aanbesteding wint, kunnen we direct starten met de uitgifte van participaties. De voorinschrijving van het fonds is inmiddels gestart.

De Nederlandse overheid heeft een tender uitgeschreven voor de concessie van twee nieuwe offshore windparken: Hollandse Kust Zuid 3 en 4. Deze parken krijgen een totaal vermogen van 760 megawatt. Daarmee kunnen de turbines net zoveel groene stroom opwekken als 1 miljoen huishoudens per jaar verbruiken. De parken worden naar verwachting in 2023 in gebruik genomen.

Directe uitgifte

Meewind neemt met een consortium deel aan de tender. Bij winst van de aanbesteding start Fonds Hollandse Kust direct met de uitgifte van participaties. In dat geval is er voor het eerst de mogelijkheid voor particuliere beleggers om te participeren in een offshore windpark in Nederland. Dat zou een doorbraak betekenen voor burgerparticipatie binnen de Nederlandse offshore windmarkt.

Blijf op de hoogte

Wilt u zeker zijn van deelname in dit nieuwe fonds en de nieuwe windparken? Meld u zich dan aan voor onze updates omtrent Fonds Hollandse Kust en de aanbesteding. Uiteraard zullen we u ook via onze site en reguliere nieuwsbrief op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Medio juni wordt bekendgemaakt welk consortium het park mag bouwen.

Meld u aan voor updates omtrent de aanbesteding