Zeewindfondsen keren opnieuw interim-dividend uit aan deelnemers

16 september 2024

Zeewindfondsen keren opnieuw interim-dividend uit aan deelnemers

Deelnemers in de fondsen Zeewind Bestaande Parken en Zeewind Nieuwe Parken van Meewind ontvangen per 1 oktober voor de tweede keer dit jaar een interim-dividenduitkering. Dit op basis van de resultaten over het lopende jaar, en de verwachtingen naar de toekomst toe. Het waaide dit jaar vaak en het waaide hard. De windparken produceerden zo meer energie dan vooraf gebudgetteerd. Ook lag de prijs waartegen de stroom verkocht kon worden hoger dan vorig jaar: gunstig voor de opbrengsten.

Dit keer kunnen de ruim 5.000 deelnemers kiezen om het dividend contant te maken of te herbeleggen in het Energie Transitiefonds. De dividenduitkering laat wederom zien dat impact maken en rendement écht samengaan. Dubbel voordeel dus, voor onze deelnemers én de wereld.

De wereld deelt mee in de winst

De Zeewindfondsen investeren in de offshore windparken Belwind, Nobelwind en Northwind. U vindt ze voor de Belgische kust, in de Noordzee. De windmolens genereren volcontinu hernieuwbare energie voor honderdduizenden huishoudens. En dragen zo concreet bij aan de overstap van fossiele naar schone energiebronnen.

Extra boost voor de energietransitie

Alle participanten in de Zeewindfondsen ontvangen per 1 oktober een bruto uitkering van €200,- per participatie Zeewind Nieuwe Parken en €90,- per participatie Zeewind Bestaande Parken. 

Participanten kunnen er uiteraard voor kiezen hun dividend contant uit te laten keren. Liever kiezen zij ervoor het geld her te beleggen, zo zagen wij bij eerdere uitkeringen. Dit keer is er de mogelijkheid te herbeleggen in het Energie Transitiefonds, waarmee deelnemers weer een extra boost geven aan duurzame energieproductie, -levering en duurzame mobiliteit.