Ervaringen van participanten

Ervaringen van participanten

“Waarom beleggen onze participanten in Meewind? En wat zijn hun ervaringen met dit duurzame beleggingsfonds, het rendement en de dienstverlening? Lees hier de ervaringen van een aantal participanten.”

“Beleggen met een veilig, vertrouwd en goed gevoel”

“Ik participeer in Meewind om een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ik ben slechts 18 jaar en heb gekozen om mijn gespaarde geld, dat ik heb verdiend met bijbaantjes naast mijn opleiding, te beleggen in windmolenparken op zee.

Via mijn vader, die al belegde in Meewind, ben ik op het idee gekomen om toch wat meer te doen met mijn geld. Ik kon het geld wel op de bank laten staan, maar ik heb liever een beter rendement – en ook het gevoel dat ik goed beleg. Ik adviseer daarom ook anderen om te beleggen in Meewind. Zo kun je bijdragen aan een betere wereld en hierbij zelf ook met een veilig, vertrouwd en goed gevoel beleggen.”

Freek Poortvliet

“Ik ken geen betere belegging dan Meewind”

“Van mijn belegging in Meewind heb ik met veel plezier een Excel-sheet gemaakt, die mij iedere maand inzicht geeft in de ontwikkeling van het rendement. De vergelijking met rente op een spaarrekening is altijd erg verhelderend: bij Meewind heb ik de afgelopen twee jaar toch steeds, iedere maand weer, een ‘rente’ gekregen van tussen de 6 en de 10%, natuurlijk steeds teruggerekend naar jaarbasis.

Dat is toch net iets meer dan de misschien 1,2% die de bank mij nog geeft. Op basis van mijn spreadsheet schat ik het rendement op rond de 8% per jaar. Ik ken zelf geen betere belegging dan Meewind.”

A.J. de Miranda

“Schoon klimaat doorgeven aan de volgende generaties”

“Ik vind het belangrijk om een schoon klimaat door te geven aan de volgende generaties. Dit kan door de verantwoording te nemen voor de energie die we nu consumeren. Daarom is het prettig dat je dit bij Meewind kunt combineren met een belegging, waarvoor je ook nog een goed rendement krijgt.”

David Bakker

“Je kunt ook tussentijd kleinere bedragen inleggen”

“Het is nu ongeveer vier jaar geleden dat ik mijn eerste inleg deed in Meewind en ik heb er nooit spijt van gehad. Een nuttige belegging die in de loop der tijd alleen maar gegroeid is, met een goed rendement. En het voelt ook nog eens goed. Een voordeel: je kunt ook tussentijd kleinere bedragen inleggen.”

Krelis Swaans

“Grote beleggers kiezen ook voor Meewind”

“We moeten nu toch echt over op duurzame energie. We kunnen de generatie na ons niet zonder energie laten zitten. Als particulier kun je er thuis al veel aan doen, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen. Ik zocht nog naar een manier om mijn spaargeld ook duurzaam te laten renderen.

Vandaar mijn keuze voor Meewind: een duurzame investering tegen een redelijk rendement. Het feit dat grote beleggers ook voor Meewind kozen, gaf mij een goed gevoel.”

Wilko Everts

“Meewind zet zich in waar de overheid het laat liggen”

“Ik heb gekozen voor participatie in Meewind, omdat het hoog tijd wordt voor duurzame en schone energie. De overheid gaat veel te laks om met het energieprobleem. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller de overheid mee zal moeten.

Daarnaast doe je als Meewind-participant wat voor de volgende generaties door voor schone energie te gaan. Nederland is een land dat bestaat bij de gratie van windmolens en kan in de toekomst blijven bestaan door een nieuwe generatie windmolens. Gelukkig is er een beleggingsfonds dat zich wel durft in te zetten, waar de overheid het laat liggen c.q. veel te laks is.”

N. van der Velden

“Duurzame energievoorziening is noodzaak”

“Ik heb gekozen voor Meewind, omdat wind op zee de grootste energieopbrengst geeft – dus ook de grootste besparing op CO2 en het milieu. Op zee zijn er bovendien minder bezwaren van omwonenden.

Daarnaast is het rendement zeer goed te noemen: plusminus 8% per jaar. Ruim meer dan wanneer je je geld op een spaarrekening laat staan, waar het verder geen doel heeft. Duurzame energievoorziening is gewoon noodzaak wegens het op termijn opraken van fossiele brandstof.”

Rien Krabshuis

“Informatie omtrent risico’s van de belegging is erg duidelijk”

“Ik heb gekozen voor Meewind, omdat de informatie omtrent de beleggingen en de risico’s erg duidelijk is. Daarnaast is het een langetermijninvestering, die ten opzichte van bijvoorbeeld sparen geen grote risico’s met zich meebrengt.

Aanmeldingen en communicatie vanuit Meewind en maandelijkse informatie over verloop van de participaties zijn duidelijk. Tot slot – en niet geheel onbelangrijk – is een participatie in Meewind ook een inzet in duurzame energievoorziening!”

René Stuurop

Trustpilot

Op het platform van Trustpilot kunnen participanten van Meewind hun ervaringen met ons fonds en onze dienstverlening delen. Omdat Trustpilot een onafhankelijke externe partij is, worden alle beoordelingen geaccepteerd en meegenomen in het overzicht van scores.

Hoe kan ik een beoordeling geven?
Op de website van Trustpilot kunt u een formulier invullen met uw beoordeling. Na het invullen van het formulier en het opgeven van onze score ontvangt u eenmalig een e-mail ter bevestiging van uw beoordeling.

Seawind Capital Partners B.V. is opgenomen in het register van de AFM als beheerder van Meewind, paraplufonds duurzame energieprojecten en Fonds Regionaal Duurzaam 1. Er zijn risico's verbonden aan beleggen, de belangrijkste zijn opgenomen in de essentiële beleggersinformatie.

© Meewind 2017
Loop geen onnodig risico. Lees de essentiële beleggersinformatie.
Website Security Test