Projecten

Goede Buren Windpark Streepland

Ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in concrete energieprojecten die Nederland aantoonbaar duurzamer maken, waaronder windenergie op land. Samen met Greenchoice en Windunie realiseerden we 3 nieuwe windmolens bij knooppunt Klaverpolder. Goed voor groene stroom voor 15.000 huishoudens voor de komende 25 jaar.

Windenergie langs de A16

In totaal draaien er straks 28 windmolens op volle kracht langs de A16, die samen schone elektriciteit genereren voor in totaal 70.000 huishoudens. 15.000 van hen koken, verwarmen en kijken straks tv op “onze” groene stroom. De 3 turbines strekken een indrukwekkende 135 meter de lucht in en spannen uit over een diameter van haast 150 meter. Zonder extra impact op de omgeving, hebben deze turbines een extra zwaar vermogen van 5,7 MW. Maximale opwekking, minimale overlast.

Wind onmisbaar 

Wind is nog altijd de meest efficiënte bron van hernieuwbare energie die we tot onze beschikking hebben. En dus is er een enorme rol weggelegd voor wind in de energietransitie. In ons kleine land is het vechten om een plekje. 

Samen met bewoners en vóór de natuur

U weet, ondanks de noodzaak is niet iedereen blij met een turbine in de achtertuin. En ook de natuur moet beschermd worden tegen overlast. 

Vanuit een fonds voor landschapsinvestering, opgericht door gemeenten, provincie en ontwikkelaar Goede Buren, worden bomen en hoge heesters geplant om de omgeving extra groen te maken. Ook wordt er goed gekeken naar vogels en vleermuizen in de buurt.

Windpark Streepland is bovendien gebouwd mét bewoners. Veel overleg, inspraak en een burenregeling: een vergoeding om thuis te verduurzamen. Bovendien gaat een kwart van de opbrengsten van het windpark naar nieuwe energieprojecten in de buurt om de Noordbrabantse-energietransitie te helpen versnellen. Iedereen kan aan deze projecten meedoen.

Zo investeren we met deze 3 turbines ook in toekomstige energieprojecten. Op naar een gezonde wereld, onafhankelijk van gas!

Zie ook:

project
Projecten
Zonneweide Haghorst
Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in Zonneweide Haghorst in de gemeente Hilvarenbeek. De kracht van de zon, een onuitputtelijke bron van energie, wordt hier jaarlijks omgezet in circa 37 miljoen kWh aan duurzame energie.
project
Projecten
SemperPower LSPS 3 B.V.
Met ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren we €5 miljoen in de grootste batterij van Nederland, van SemperPower. Om opgeslagen hernieuwbare energie vrij te geven bij windstilte of bewolking. Voor stabiliteit in ons groene energienetwerk en meer schaalbaarheid.
project
Projecten
Goede Buren Windpark Streepland
Samen met Greenchoice en Windunie realiseerden we 3 nieuwe windmolens bij knooppunt Klaverpolder. Goed voor groene stroom voor 15.000 huishoudens voor de komende 25 jaar.
project
Projecten
Offshore windpark Nobelwind
project
Projecten
Offshore windpark Northwind
project
Projecten
Leap24
Bij een Leap24-station parkeer je op een ruime laadplaats en prik je je taxi, auto, bus of bakwagen in een laadpaal. “Als chauffeur hoef je niet op een akelige kale plek langs een drukke weg te wachten,” licht Schlichting toe.
project
Projecten
Greenchoice
Het Energie Transitiefonds investeert in Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van duurzame energieleverancier Greenchoice. Greenchoice maakt duurzaamheid vanzelfsprekend. Voor iedereen, onafhankelijk van portemonnee of locatie, aldus hun missie. Het is met ruim 600.000 klanten de grootste groene energieleverancier van Nederland. Ze versnellen inmiddels 20 jaar de energietransitie in ons land.
project
Projecten
Aardwarmte Koekoekspolder