Projecten

Leap24

Nederland sneller verduurzamen: het is hard nodig zoals u weet. Innovatieve ondernemers zetten gelukkig flinke stappen in de energietransitie. Een van hen is Leap24.

Het ambitieuze bedrijf bouwt succesvol aan een duurzaam netwerk van elektrische snellaadstations voor onze transportsector. U kent hen misschien van de groen/gele laadstations voor bestelwagens en vrachtwagens.

Kip-en-ei-probleem rond emissievrij vervoer opgelost

Leap24 lost versneld het oplaad-probleem op waar veel steden en ondernemers op vastlopen. Emissie-vrije zones voor distributie in steden? Graag! Maar hoe moeten vervoerders dat realiseren? Auto’s, bussen en wagens opladen op eigen terrein kan lang niet altijd. En op internationale routes is onderweg snelladen een must. Zonder slimme snellaad-voorzieningen worden groene ambities geen realiteit. Hoe graag men ook wil.

Pelle Schlichting noemt het het “kip-en-ei-probleem”: “We kunnen dat als een van de weinige, misschien zelfs enige speler in Nederland doorbreken.”

Veilig, comfortabel en schaalbaar

Bij een Leap24-station parkeer je op een ruime laadplaats en prik je je taxi, auto, bus of bakwagen in een laadpaal. “Als chauffeur hoef je niet op een akelige kale plek langs een drukke weg te wachten,” licht Schlichting toe. “Onze stations zijn veilig, rustig, groen. Met altijd wat te eten en te drinken in de buurt. Daarna kun je fit weer door.”

Een game-changer voor de transportsector: “Zo kun je als bedrijf overstappen op elektrisch vervoer op een verantwoorde, betaalbare en, niet onbelangrijk, schaalbare manier.”


“Iedereen zei dat het niet kon,
maar we hebben het wel gedaan!”

CEO van Leap24 Pelle Schlichting


We hebben uw daadkracht nodig

Meewind heeft in 2023 5 miljoen euro opgehaald voor Leap24. Voor 40 nieuwe locaties in Nederland. En voor de eerste stations in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
De investering is gedaan vanuit ons Energie Transitiefonds dat ook investeert in het sterke Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van Greenchoice. We doen dat samen met 12.000 daadkrachtige Nederlanders. En helpen Leap24 zo écht grote stappen te zetten. Doet u ook mee?

Zie ook:

project
Projecten
Zonneweide Haghorst
Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in Zonneweide Haghorst in de gemeente Hilvarenbeek. De kracht van de zon, een onuitputtelijke bron van energie, wordt hier jaarlijks omgezet in circa 37 miljoen kWh aan duurzame energie.
project
Projecten
SemperPower LSPS 3 B.V.
Met ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren we €5 miljoen in de grootste batterij van Nederland, van SemperPower. Om opgeslagen hernieuwbare energie vrij te geven bij windstilte of bewolking. Voor stabiliteit in ons groene energienetwerk en meer schaalbaarheid.
project
Projecten
Goede Buren Windpark Streepland
Samen met Greenchoice en Windunie realiseerden we 3 nieuwe windmolens bij knooppunt Klaverpolder. Goed voor groene stroom voor 15.000 huishoudens voor de komende 25 jaar.
project
Projecten
Offshore windpark Nobelwind
project
Projecten
Offshore windpark Northwind
project
Projecten
Leap24
Bij een Leap24-station parkeer je op een ruime laadplaats en prik je je taxi, auto, bus of bakwagen in een laadpaal. “Als chauffeur hoef je niet op een akelige kale plek langs een drukke weg te wachten,” licht Schlichting toe.
project
Projecten
Greenchoice
Het Energie Transitiefonds investeert in Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van duurzame energieleverancier Greenchoice. Greenchoice maakt duurzaamheid vanzelfsprekend. Voor iedereen, onafhankelijk van portemonnee of locatie, aldus hun missie. Het is met ruim 600.000 klanten de grootste groene energieleverancier van Nederland. Ze versnellen inmiddels 20 jaar de energietransitie in ons land.
project
Projecten
Aardwarmte Koekoekspolder