Projecten

Greenchoice

Het Energie Transitiefonds investeert in Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van duurzame energieleverancier Greenchoice. Greenchoice maakt duurzaamheid vanzelfsprekend. Voor iedereen, onafhankelijk van portemonnee of locatie, aldus hun missie.

Het is met ruim 600.000 klanten de grootste groene energieleverancier van Nederland. Ze versnellen inmiddels 20 jaar de energietransitie in ons land.

Energie besparen en opwekken

Greenchoice levert 100% groene stroom en bosgecompenseerd gas aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Zij helpen mensen energie te besparen en op te wekken. Ook helpen ze bedrijven bij de verduurzaming van hun activiteiten. 

Met hun ‘Platform voor klimaatpositiviteit’ helpen zij klanten de volgende stap naar duurzaamheid te zetten. Bovendien investeren zij in opslag- en flexdiensten.

Het meest duurzame energiemerk

De Sustainable Brand Index 2022 noemt Greenchoice het meest duurzame energiemerk van ons land. Ook werden zij uitgeroepen tot meest klantvriendelijke energieleverancier van Nederland.

Beleggen in het Energie Transitiefonds, is onder andere beleggen in Greenchoice.

U versnelt daarmee de energietransitie. En kiest voor een duurzame toekomst. Voor uzelf, voor uw (klein)kinderen en voor een gezond historisch rendement.

Zie ook:

project
Projecten
Zonneweide Haghorst
Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in Zonneweide Haghorst in de gemeente Hilvarenbeek. De kracht van de zon, een onuitputtelijke bron van energie, wordt hier jaarlijks omgezet in circa 37 miljoen kWh aan duurzame energie.
project
Projecten
SemperPower LSPS 3 B.V.
Met ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren we €5 miljoen in de grootste batterij van Nederland, van SemperPower. Om opgeslagen hernieuwbare energie vrij te geven bij windstilte of bewolking. Voor stabiliteit in ons groene energienetwerk en meer schaalbaarheid.
project
Projecten
Goede Buren Windpark Streepland
Samen met Greenchoice en Windunie realiseerden we 3 nieuwe windmolens bij knooppunt Klaverpolder. Goed voor groene stroom voor 15.000 huishoudens voor de komende 25 jaar.
project
Projecten
Offshore windpark Nobelwind
project
Projecten
Offshore windpark Northwind
project
Projecten
Leap24
Bij een Leap24-station parkeer je op een ruime laadplaats en prik je je taxi, auto, bus of bakwagen in een laadpaal. “Als chauffeur hoef je niet op een akelige kale plek langs een drukke weg te wachten,” licht Schlichting toe.
project
Projecten
Greenchoice
Het Energie Transitiefonds investeert in Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van duurzame energieleverancier Greenchoice. Greenchoice maakt duurzaamheid vanzelfsprekend. Voor iedereen, onafhankelijk van portemonnee of locatie, aldus hun missie. Het is met ruim 600.000 klanten de grootste groene energieleverancier van Nederland. Ze versnellen inmiddels 20 jaar de energietransitie in ons land.
project
Projecten
Aardwarmte Koekoekspolder