Projecten

SemperPower LSPS 3 B.V.

Met ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren we €5 miljoen in de grootste batterij van Nederland, van SemperPower (in Vlissingen). Om opgeslagen hernieuwbare energie vrij te geven bij windstilte of bewolking. Voor stabiliteit in ons groene energienetwerk en meer schaalbaarheid.

Energie-opslag: onmisbaar voor energietransitie

Waar nu zo’n 40% van onze elektriciteit hernieuwbaar is, groeit dit naar verwachting naar 85% in 2030. Om deze groei te realiseren zijn buffers nodig om efficiënter met onze groene energie om te kunnen gaan.

De onmisbare schakel: grootschalige energie-opslagsystemen, zoals die van SemperPower. Het batterijsysteem slaat groene stroom op wanneer het hard waait en zonnig is. En geeft energie af wanneer het windstil is en/of bewolkt.

Samen realiseren we de grootste batterij van Nederland

Ontwikkelaars van zonne- en windparken kunnen niet zonder slimme opslag. Zo ook netwerkbeheerders en energieleveranciers. Een noodzakelijke ontwikkeling dus. En een veelbelovende markt.

De nieuwe batterij komt in Vlissingen. De stroom wordt straks geleverd door Essent. 


In 15 minuutjes bijgepraat

Dennis Schiricke, directeur van SemperPower en onze Investment Manager Derck Truijens praten u bij over de hernieuwbare energiemarkt, de rol van energieopslag-systemen in de energietransitie en het belang van projecten zoals SemperPower.


Zie ook:

project
Projecten
Zonneweide Haghorst
Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in Zonneweide Haghorst in de gemeente Hilvarenbeek. De kracht van de zon, een onuitputtelijke bron van energie, wordt hier jaarlijks omgezet in circa 37 miljoen kWh aan duurzame energie.
project
Projecten
SemperPower LSPS 3 B.V.
Met ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren we €5 miljoen in de grootste batterij van Nederland, van SemperPower. Om opgeslagen hernieuwbare energie vrij te geven bij windstilte of bewolking. Voor stabiliteit in ons groene energienetwerk en meer schaalbaarheid.
project
Projecten
Goede Buren Windpark Streepland
Samen met Greenchoice en Windunie realiseerden we 3 nieuwe windmolens bij knooppunt Klaverpolder. Goed voor groene stroom voor 15.000 huishoudens voor de komende 25 jaar.
project
Projecten
Offshore windpark Nobelwind
project
Projecten
Offshore windpark Northwind
project
Projecten
Leap24
Bij een Leap24-station parkeer je op een ruime laadplaats en prik je je taxi, auto, bus of bakwagen in een laadpaal. “Als chauffeur hoef je niet op een akelige kale plek langs een drukke weg te wachten,” licht Schlichting toe.
project
Projecten
Greenchoice
Het Energie Transitiefonds investeert in Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van duurzame energieleverancier Greenchoice. Greenchoice maakt duurzaamheid vanzelfsprekend. Voor iedereen, onafhankelijk van portemonnee of locatie, aldus hun missie. Het is met ruim 600.000 klanten de grootste groene energieleverancier van Nederland. Ze versnellen inmiddels 20 jaar de energietransitie in ons land.
project
Projecten
Aardwarmte Koekoekspolder