Projecten

KiesZon

Het Energie Transitiefonds investeert in Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van duurzame energieleverancier Greenchoice. In 2016 werd Greenchoice eigenaar van KiesZon, die sinds 2009 de solar revolutie in Nederland vormgeeft.

De zon is een eindeloze energiebron en het aantal vierkante meters onbenut dak in Nederland is gigantisch. In die combinatie ligt een enorme potentie om hernieuwbare energie op te wekken. 

KiesZon helpt bedrijven de vrije zonne-energie ten volle te benutten. Dat doen ze door bedrijven volledig te ontzorgen bij het aanleggen van zonnestroomvoorzieningen. Dat begint bij de ontwikkeling van het project door eigen engineers en eindigt via financiering en realisatie bij exploitatie door KiesZon zelf. KiesZon onderscheidt zich in de zakelijke zonnepanelenmarkt met een expertise in grote daken en richt zich daarom met name op bedrijven in de logistieke branche. 

Geen investering, toch rendement

KiesZon heeft 2 financieringsmodellen die maximaal renderende zonnepanelen opleveren, zonder dat bedrijven daar in hoeven te investeren: een model waarbij zonnepanelen geleased worden of een dakhuurmodel, waarbij het dak van het bedrijfspand aan KiesZon wordt verhuurd. 

Kwaliteit gegarandeerd

KiesZon heeft alles onder 1 dak. Van project management tot service en onderhoud van de zonnepanelen. Zo is er minder afhankelijkheid van externe partijen. En wordt kwaliteit en veiligheid gegarandeerd.

In 2009 voorzag KiesZon 21 scholen in Amsterdam van 2.800 zonnepanelen. Op dat moment het grootste gefinancierde zonnestroomproject van Nederland. Sindsdien heeft KiesZon ruim 1 miljoen zonnepanelen geplaatst die samen 295 miljoen kWh stroom per jaar opleveren en 177 miljoen kilo CO2 per jaar besparen. Op naar miljoenen meer!

Zie ook:

project
Projecten
Zonneweide Haghorst
Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in Zonneweide Haghorst in de gemeente Hilvarenbeek. De kracht van de zon, een onuitputtelijke bron van energie, wordt hier jaarlijks omgezet in circa 37 miljoen kWh aan duurzame energie.
project
Projecten
SemperPower LSPS 3 B.V.
Met ons Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren we €5 miljoen in de grootste batterij van Nederland, van SemperPower. Om opgeslagen hernieuwbare energie vrij te geven bij windstilte of bewolking. Voor stabiliteit in ons groene energienetwerk en meer schaalbaarheid.
project
Projecten
Goede Buren Windpark Streepland
Samen met Greenchoice en Windunie realiseerden we 3 nieuwe windmolens bij knooppunt Klaverpolder. Goed voor groene stroom voor 15.000 huishoudens voor de komende 25 jaar.
project
Projecten
Offshore windpark Nobelwind
project
Projecten
Offshore windpark Northwind
project
Projecten
Leap24
Bij een Leap24-station parkeer je op een ruime laadplaats en prik je je taxi, auto, bus of bakwagen in een laadpaal. “Als chauffeur hoef je niet op een akelige kale plek langs een drukke weg te wachten,” licht Schlichting toe.
project
Projecten
Greenchoice
Het Energie Transitiefonds investeert in Energie Concurrent, houder van 70 procent van de aandelen van duurzame energieleverancier Greenchoice. Greenchoice maakt duurzaamheid vanzelfsprekend. Voor iedereen, onafhankelijk van portemonnee of locatie, aldus hun missie. Het is met ruim 600.000 klanten de grootste groene energieleverancier van Nederland. Ze versnellen inmiddels 20 jaar de energietransitie in ons land.
project
Projecten
Aardwarmte Koekoekspolder